2008. június 3.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Építőmunkások okozták a tüzet a Universal stúdiókban

Megoldódott a Universal egyik stúdiójában vasárnap pusztító tűz rejtélye: a lángok néhány építőmunkás hibájából csaptak fel. A tüzet, melyben több híres film díszlete is odaveszett, csak másnap sikerült teljesen eloltani.

A helyi tűzoltóság illetékesei hétfőn közölték, hogy a munkások lángszórót használtak, az egyik díszletépület tetejére szánt aszfalt felhevítéséhez. Azonban gondatlanok voltak, és úgy vonultak pihenőre, hogy nem ellenőrizték a hátrahagyott terepet. A tüzet végül egy biztonsági őr vette észre.

A lángokban számos díszlet elpusztult, a korábban említetteken túl például a Pókember 2 forgatási tere is. Megsemmisült továbbá egy King Kong-modell, és a videótár, melyben az archív felvételeket őrizték - szerencsére azonban ezekből a filmekből mind készült másolat. Francois Audouy, az Universal művészeti vezetője szerint a legnagyobb veszteség az a New York-i utcarészlet, amelyet a filmvárosban egyedülálló hangulatúnak tartottak.

Legutóbb 1990. novemberében pusztított tűz a Universal stúdiókban, akkor 25 millió dolláros kár keletkezett. A tüzet akkor egy biztonsági őr okozta, aki ezért négy év börtönbüntetést kapott. A New York-i utca 18 évvel ezelőtt is megsemmisült, de három hónap alatt újjáépítették.

A történtek ellenére már hétfőn újra megnyitották a Universal turistaparkját, így a látogatók a hollywoodi mesevilágon belül egy valódi katasztrófát is láthattak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei