2008. június 11.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hulk, Caspian herceg, zene és csend a mozikban - Heti filmajánló

2008. Június 12-én, csütörtökön 4 film kerül bemutatásra a magyar mozikban: választhatunk egy ösztöneivel küzdő tudós vívódása, a Narnia Krónikáinak folytatása, egy fiatal utcazenész és egy zongorista lány egymásra hangolódása, és egy német szerzetesrend csendes és elmélyült életének tanulmányozása között.

A hihetetlen Hulk
A képregényadaptációban a tudós Bruce Bannert gamma-sugárzás éri, és ennek hatására egy valószerűtlenül erős lény, Hulk szabadul fel belőle. A főszereplőnek meg kell küzdenie saját, hétköznapi életre vágyó énjével, és menekülnie kell üldözői elől, akik erejét fegyverként szeretnék használni. A Förtelem nevű szörny feltűnésekor azonban arra kényszerül, hogy harcba szálljon.
Szereplők: Edward Norton (Bruce Banner), Tim Roth (Emil Blonsky), Robert Downey Jr. (Tony Stark), William Hurt (Thunderbolt), Liv Tyler (Betty Ross)
Rendező: Louis Leterrier

Narnia Krónikái: Caspian herceg
Az előző, "Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény" című részben 4 kisgyerek látogatott el Narniába, egy törpék, faunok és más mesés lények által benépesített világba, melyet az örök téltől kellett megszabadítaniuk. Narniában gyorsan telik az idő, amikor a 4 testvér visszatér megtudják, hogy utolsó látogatásuk óta ott 1300 év telt el, és a trónt a kegyetlen Miraz király bitorolja. Caspian hercegnek, a jogos trónörökösnek pedig segítségre van szüksége, hogy a birodalom újra igazságos király kezébe kerülhessen.
Szereplők: Ben Barnes (Caspian herceg), William Moseley (Peter Pevensie), Anna Popplewell (Susan Pevensie)
Rendező és forgatókönyvíró: Andrew Adamson

Egyszer
Egy ír fiú Dublin utcáin zenélgetve szórakoztatja az embereket népszerű dalok és saját szerzeményeinek előadásával. Egy napon találkozik egy cseh emigráns lánnyal, aki kislányát anyja segítségével neveli, férjét nemrég hagyta el, a mindennapokból pedig a zongorázás jelent számára menekülést. Amikor első alkalommal zenélnek együtt, szoros kötelék alakul ki közöttük, és elhatározzák, szerencsét próbálnak Londonban is. A film a 2008-as Oscar-ceremónián elnyerte a legjobb betétdal díját.
Szereplők: Glen Hansard (a fiú), Markéta Irglová (a lány)
Rendező: John Carney

A nagy csend
A különleges német dokumentumfilm egy karthauzi kolostor mindennapjait mutatja be, ahol a szerzetesek kivételesen szigorú napirend szerint, és teljes csendben élik az életüket. A megszokottól eltérően nem készült a filmhez kommentár, így nagyobb beleélést enged a nézőnek, jobban átérezhető a kolostorban uralkodó atmoszféra, és az ott lakók elmerültsége.
Rendező és forgatókönyvíró: Philip Gröning

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei