2008. június 11.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Meghalt egy fiatal kaszkadőr John Woo filmjének forgatásán

Hétfőn elhunyt John Woo stábjának egyik tagja, miközben a jelenet szerint lángoló hajóval forgattak éppen. A tűzben megsérült hat másik kaszkadőr is, őket még időben ki tudták menteni.

John Woo egy éve forgatja a "Red Cliff" címet viselő történelmi háborús filmjét Kínában, és nem ez az első nehézség ami hátráltatja a munkálatokat, de minden bizonnyal a legsúlyosabb. Az akciójelenetben egy kisebb hajót ütközött a nagyobbal és a tűz annyira gyorsan terjedt át egyik járműről a másikra, hogy a 23 éves fiatalember már nem tudott kimenekülni. Pekingi lapértesülések megerősítették, hogy körülbelül harminc méter magasra csaptak fel a lángok, és még egészen messziről is látni lehetett, ahogy ég a hajó.

Nincs szerencséje John Woo-nak ezzel a filmmel. Azon kívül, hogy ennyire elhúzódik a forgatás, már két ismert szereplő visszamondta a szerződést, közülük az egyik a Hollywoodban is népszerű Chow Yun-Fat (Golyóálló szerzetes, A Karib tenger kalózai - A világ végén), míg a másik a Hong Kong-i filmezéssel komoly rajongótábort magáénak mondható Tony Leung.

John Woo (Rés a pajzson, Ál/arc, Mission Impossible 2.) hosszú időn keresztül filmezett az Egyesült Államokban, a "Red Cliff" (Vörös Szikla) című produkcióval szeretne újra hazájában elismerést kiváltani. A forgatásnak még nincs vége, a közel 12 milliárd forintnyi költségekkel készülő film egy részét a kínai állam vállalta, cserébe szigorú megkötéseket diktált a megállapodás megkötésekor.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei