2008. június 12.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Paulo Coelho regényét az olvasók vihetik a filmvászonra

Különös vállalkozásba fogott Paulo Coelho, brazil író: olvasóit kérte fel egyik regényének, A portobellói boszorkánynak megfilmesítésére. Elmondása szerint a regény hangulatát leginkább tükröző film az olvasók fejében alakulhat ki, ezért adja a lehetőséget rajongói kezébe.

1987-ben indult el Coelho írói karrierje, mikor végigjárta az El Camino-t, a Santiago de Compostelába vezető zarándokutat. Ezután született meg ugyanis A zarándoklat (Egy mágus naplója) című első regénye, mely az úton szerzett tapasztalatokról és élményekről számol be. Ezt követte Az alkimista, mely később Brazíliában minden idők legnagyobb példányszámban eladott könyve lett, s megalapozta a szerző pályafutását.

A regény, melynek megfilmesítéséhez az olvasók segítségét várja Coelho, A portobellói boszorkány, egy Athena nevű lányról szól: ő egy erdélyi cigányasszony szerelemgyereke, akit az árvaházból egy tehetős és befolyásos libanoni házaspár fogad örökbe három hónapos korában. Athena különös képességekkel bír, jelenéseket lát, megérzi a történelmi és politikai eseményeket. Életét követhetjük nyomon a regényben, megismerhetjük különös személyiségét, s pályáját, melyet a pusztítás és az építés örök körforgása kísér, s végül halála is éppoly rejtélyes, mint az egész élete.

A Coelho-rajongó amatőr filmesek a MySpace közösségi portálon nyújthatják be pályázataikat a tizenöt fejezetből álló mű egy-egy részének megfilmesített verziójára. A pályamunkákból azután egy 52 percesre tervezett filmet fognak összevágni. A regény ihlette filmzenével zenészek is jelentkezhetnek a világhírű brazil író felhívására július végéig.

A MySpace lelkes látogatójaként ismert Coelho a Variety című amerikai magazinnak elmondta, hogy alapvetően vonakodik attól, hogy valamelyik nagy filmstúdióra bízza műveinek megfilmesítését. Így egészen egyedi ötletét valósítja meg azzal, hogy az olvasók által készített klipekből állítják össze A portobellói boszorkány filmes verzióját, amelynek Coelho a Kísérleti boszorkány címet adta.

A brazil regényíró hangsúlyozta, hogy a Kísérleti boszorkány teljesen független a filmstúdiók munkájától, és jellegében is alapvetően különbözik a hagyományos megfilmesítési folyamatoktól.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei