2008. június 19.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

30. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál

Csütörtök este nyílt meg a 30. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál. A jubileumi rendezvény Takesi Kitano japán színész-rendező életműdíjának átadásával, és a Hancock című amerikai film világbemutatójával vette kezdetét.

A nyitó ceremónián megjelent Will Smith és Charlize Theron, a Hancock című film két főszereplője. Különrepülőgépen, 38 fős kísérettel és összesen 200 bőrönddel érkeztek, s a magas moszkvai szállodai árak mellett is kimagaslóan drága Ritz Carltonban szálltak meg.

Különösebb sztárallűrökkel egyelőre nem tűntek ki. Bár Will Smith az elnöki luxuslakosztályban lakik, s jelezte, hogy nem bírja a diót-mogyorót és a disznóhúst, viszont szereti a baromfit és sok szénsavmentes ásványvizet iszik. Charlize Theron sokkal szerényebbnek bizonyult, egyszerű luxuslakosztályban lakik és egyetlen extravagáns kívánsága sem volt.

Több mint 200 régi és új film, hat helyszín - ez az idei fesztivál mérlege, ezzel számolhatnak a filmrajongó nézők.

A versenyszekció zsűrijének elnöke Liv Ullmann színésznő és filmrendező, de az elsőfilmes rendezőket bemutató sorozat zsűrijében helyet foglal Szász János is.

A versenyfilmek közt megtaláljuk Bacsó Péter Majdnem szűz című filmjét, amely a Rosszijszkaja Gazeta című lap csütörtöki száma szerint "első pillantásra a legérdekesebbnek tűnik a fesztiválokon ritka vendégnek számító Albániából érkezett Besnik Bishi Mao Ce-tung című filmje mellett".

Szabó István Apa című filmje a fesztivál korábbi díjnyerteseinek sorozatában szerepel, s az érdeklődők kisebb retrospektív sorozatot is láthatnak munkáiból.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei