2008. június 19.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: A boldogító talán, Az esemény

Ezen a héten egy romantikus vígjáték és egy katasztrófafilm közül választhatnak a moziba látogatók. Az első esetében egy nőcsábász pálfordulásának lehetünk szemtanúi, aki kicsit későn veszi csak észre, hogy a szerelem, amit mindeddig keresett, az orra előtt volt legjobb barátnőjének képében, ám most úgy tűnik, kicsúszik a kezéből. A második filmben az emberiséget rejtélyes kór tizedeli, az utolsó reménységet pedig egy biológiatanár jelenti, aki talán képes lehet az események megfejtésére.

A boldogító talán (Made of Honor)
A film főszereplője Tom, aki igen sikeresnek mondhatja magát nőügyekben, mindig talál magának hosszabb-rövidebb kapcsolatot, és olyan barátnője is van, akivel lelki ügyeit megbeszélheti, ő Hannah. Amikor a lány hosszabb üzleti útra utazik Skóciába, azt veszi észre magán, hogy barátnője a vártnál sokkal jobban hiányzik neki, és talán többet érez iránta, mint barátságot. Hannah a visszatértekor meglepő hírt közöl vele: megismerkedett egy vonzó skót fiúval, és olyannyira dúl közöttük a szerelem, hogy el is jegyezték egymást. Barátságuk miatt egyértelmű a választása, éppen Tomot szeretné felkérni esküvői tanúnak. Tom pedig, habár nem kitörő lelkesedéssel, el is fogadja a felkérést, célja ezzel azonban nem az esküvő ünnepélyes lebonyolítása, hanem Hannah meghódítása.

A főszereplő Patrick Dempsey ismerős lehet a Vírus és a Négykezes géppisztolyra című filmekből, valamint a jelenleg is futó Grace klinikából, ahol Dr. Shepherd-t alakítja, filmbeli partnernője pedig a Durr, durr és csók-ban és a Hideg nyomon-ban is játszott. Feltűnik még a vásznon Sydney Pollack, aki május végén sajnos elhunyt, ez az utolsó film, amelyben szerepelt.

Szereplők: Patrick Dempsey (Tom), Michelle Monaghan (Hannah), Kevin McKidd (Colin McMurray), Sydney Pollack (idősebb Thomas)
Rendező: Paul Weiland
Zene: Rupert Gregson-Williams
Forgalmazza: InterCom


*


Az esemény (The happening)
Az esemény a méhek eltűnésével kezdődik, legalábbis egy Elliot Moore nevű biológiatanár szerint. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy teljes városok pusztulnak ki megmagyarázhatatlan okból, és az embereknek elképzelésük sincsen arról, mi okozhatja a katasztrófát, így nincs ötlet a megállítására sem. Betegség ez egyáltalán, vagy valamiféle támadás? Elliot és felesége Pennsylvania felé veszi az irányt, remélve, hogy elkerülhetik a kórt, ám útközben kénytelenek szembesülni azzal, hogy nincs menekvés. Az úton csatlakozik hozzájuk egyik tanártársa is kislányával, és együtt próbálják megfejteni, vajon mi okozhatja a katasztrófát, és hogyan lehetne megállítani.

Mark Wahlberg alakítja a főszereplő tanárt, aki rövid zenészi karrierje után már bizonyított a színészszakmában, méghozzá olyan remek filmekben, mint az Egy kosaras naplója, a Boogie nights, a Sivatagi cápák és a Tégla. John Leguizamo játsza a hozzá csatlakozó matektanárt, ismerhetjük őt a Rómeó és Júliából, és ő az, aki csinos kis szépségkirálynő-jelöltet alakított a Wong Foo, kösz mindent - Julie Newmar című moziban (Wesley Snipes és Patrick Swayze barátnőjeként), de legemlékezetesebb szerepe mindenképpen a Carlito útjának Benny Blanco-ja.

Szereplők: Mark Wahlberg (Elliot Moore), John Leguizamo (Julian), Zooey Deschanel (Alma Moore)
Rendező és forgatókönyvíró: M. Night Shyalaman (korábban Hatodik érzék, A falu, Lány a vízben)
Zene: James Newton Howard
Forgalmazza: InterCom

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Fyfike 2008-07-14 13:51:40
Kedves Kitty!
Az ajánlóknak szerintem az a céljuk, hogy kedvet csináljanak a film megnézéséhez, felkeltse az érdeklődést. Mindent nem írhatnak bele, hiszen akkor miért néznénk meg? Az azért lejön, hogy horror, számíthattál volna rá, de komolyan nem lett volna szabad venned. Hiszen ez egy mozi:-))) Direkt nem azt írtam,hogy csak egy mozi, mert nagyon szeretek moziba járni.
nem
regisztrált
rAPId 2008-07-13 18:54:32
Koszonom, hogy lelotted a poent. Estere van jegyunk. Miert ilyen nagy ez az allatkert?
nem
regisztrált
kitty 2008-07-13 15:11:30
én megnéztem az Eseményt a mozikban a barátommal,de előtte megnéztem az előzetest,és semmi gyirkolás vagy halottat nem mutattak benne,pedig a film szinte erről szól...végülis jó volta film,csak annyira hirtelen mutatták azt hogy az emberek saját magukat felakasztották és alatta az az ilyesztő zene,hogy már én sírva jöttem ki a teremből(mindkét lábam remegett),és egész nap olyan voltam mint egy élő-halott.Pont ilyen esős idő volt,és mondtam a barátomnak h már félek a széltől meg a növényektől...ő csak horrortszokott nézni,de mondta h ez azért durva volt,én meg persze csak a katasztrófát szeretemés nem tudtam h ez ilyen film lesz.és ebben a cikkben sincs olyan h öngyilkosok lesznek az emberek...:S:S
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei