2008. június 19.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kossuth Filmnapok - Harminckét magyar film négy nap alatt

Közönségsikerek, és a szakma által elismert alkotások egyaránt láthatók lesznek mától négy napon keresztül a Kossuth Moziban - magyar filmtermés legjavából szemezgetnek a Kossuth Filmnapok szervezői. A közelmúlt nyomot hagyó műveiből válogathatnak a mozizni vágyók, sőt több film alkotóival személyesen is találkozhatnak majd.

Már az első napon erős programmal várják a látogatókat: csütörtökön olyan filmeket tűz műsorra a mozi, mint Herendi Gábor Valami Amerika című vígjátéka, vagy Kapitány Iván Kútfejek című munkája. De látható lesz Rudolf Péter és Kapitány Iván közös munkájának, az Üvegtigrisnek az első és második része egyaránt, valamint Árpa Attila Argo című akció-vígjátéka. Ha már vígjáték, akkor persze Szőke András Hasutasok című mozgóképe sem maradhat ki, de megtekinthető Bollók Csabától az Iszka utazása, valamint Szász János rendezése, az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója is. Vetítenek továbbá az idei Magyar Filmszemle versenyprogramjában indult filmeket, így például Till Attila Pánik című munkáját, vagy Alföldi Róbert Nyugalom című alkotását. A Kossuth Filmnapok csütörtöki összeállításában szerepel Gát György Kis Vukja is.

Pénteken az érdeklődők megnézhetik Antal Nimród Kontroll című munkáját, Bacsó Péter legújabb, Majdnem szűz című filmjét, Novák Erik Zuhanórepülés című produkcióját, Fonyó Gergely Tibor vagyok, de hódítani akarok című vígjátékát, Herendi Gábor Loráját, de a válogatás része Magyar Dániel és Magyar Ádám animációja, az Egon és Dönci, valamint Koltay Gábor drámája, az Adjátok vissza a hegyeimet! is.

Szombaton Goda Krisztina vígjátéka, a Csak szex és más semmi szórakoztatja a nagyérdeműt, majd Bergendy Péter filmje, az Állítsátok meg Terézanyut, és Fonyó Gergely Idegölő című munkája nyújt kikapcsolódást. De Tímár Péter legújabb alkotását, a Casting mindent, Ternovszky Béla Macskafogó 2 - A sátán macskája című animációját, valamint Koltay Gábor Horthy, a kormányzó című dokumentumfilmjét is láthatják a magyar filmek rajongói.

A vasárnapi programot Sipos József filmdrámája, az Eszter hagyatéka, Koltai Róbert vígjátéka, a Megy a gőzös, Paczolay Béla Kalandorok című munkája, továbbá Szőke András Bakkermann című alkotása gazdagítja, de a válogatás része Bereczki Csaba dokumentumfilmje, az Életek éneke, Gyöngyössy Bence Egy bolond százat csinál című vígjátéka, Rohonyi Gábor Konyec című filmje, valamint Koltay Gábor drámája, a Trianon.

A Kossuth Filmnapok keretében a közönség találkozhat a Pánik elsőfilmes rendezőjével, Till Attilával, és a film női főszereplőjével Gubik Ágnessel, valamint kérdezhetnek a Zuhanórepülés, az Eszter hagyatéka, a Horthy és a Bakkemann című filmek alkotóitól is.

*


Helyszín: Budapest, Kossuth Mozi
Időpont: 2008. június 19-22.
Jegyár: 750 Ft
Három jegy: 1500 Ft
Bővebb infó: www.palacecinemas.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei