2008. június 21.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Losonczi Gábor filmet forgatna Kincsemről, a világhírű versenylóról

Kincsem, a világ egyik legismertebb lova a mai napig. 1874-ben indult első versenyén, pályafutása 54 futamát meg is nyerte. Losonczi Gábor producer hosszú évek munkája után idén elkészíti a forgatókönyvet, és ha sikerül megegyezni a partnerekkel, 2009 végén el is kezdik a forgatást.

Arra a kérdésre, miért pont egy versenylóról készül nagyszabású mozifilm, egy helyes válasz van: ő Kincsem.
A világ egyik legismertebb versenylovának története 1847. március 17-én kezdődött Tápiószentmártonon. A csodakanca és trénere, az angol Hesp Róbert, beutazta Európát. Legnagyobb sikereit Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el. Érdekesség, hogy míg manapság a lovakat légkondicionált repülőgépekkel viszik versenyekre milliomos tulajdonosaik a jobb teljesítmény érdekében, addig Kincsem nem egyszer vonaton tett meg több száz kilométert. Utolsó ellését követően megbetegedett, és 1887. március 17-én 13. születésnapján múlt ki.

"Kincsem egy borzalmas nagy egyéniség volt, és nagyon fura lelkületű" -válaszolja Losonczi Gábor arra a kérdésre, miért erről a témáról forgat filmet. Az Angliában csak Hungarian Wondernek (Magyar Csodának) nevezett ló köré írnák a forgatókönyvet, ám ehhez jelenleg egy megfelelő szerzőt keresnek. A rendezést Koltai Lajosra bízza a producer, míg a film operatőre valószínűleg Pados Gyula lesz, aki Koltai mindkét filmjét, a Sorstalanságot és az Estét is fényképezte. Losonczi szerint "az utóbbi évtizedek legnagyobb szabású filmje lesz ez, más különben nem is érdemes neki kezdeni."

Hab a tortán, hogy készítenének egy amerikai és egy európai verziót is, hiszen a két kontinens filmkultúrája merőben különbözik, így azonban mindkét nézőközönséget lenyűgözhetik.
Ez lehet a magyar filmgyártás legnagyobb vállalkozása, hiszen a két nagy előd, a Sorstalanság 2,5 milliárd, a Hídember majd 1,5 milliárdos költségvetésből dolgozott. A Kincsem előreláthatólag ennél jóval több pénzből készül el majd, 4 milliárd forintból, de Losonczi elmondása szerint ennek egyszerű az oka. A világforgalmazásra szánt filmben több sztárt is szerepeltetnének, és az ő gázsijuk kitenné az összeg kétharmadát.

Mivel nem nagyon van forgatásra használható lóversenypálya, ezért valószínűleg azt is építeni kell majd, ahogy több díszletet is. A 60-70 naposra tervezett forgatás 2009 végén kezdődhet el.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
zsu08321 2012-04-12 11:11:44
Mi is van most? 2012? Hol a film?
Vissza kéne adni már a kölcsön kért 10milliókat, Losi úr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei