2008. július 1.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Hancock, Kung Fu Panda

Ez a hét nem a realizmusé: egy szuperhős, Hancock, két animációs film (az egyik vígjáték, a másik thriller), és egy szerelmi történet áfonyás pités körítéssel várja a nézőket a magyar mozikban. Mindegyik film remek alkalmat kínál a kikapcsolódásra, és a hétköznapok elfelejtésére. Vidámság, akció, pop-corn, lehet készülni.

Hancock

A Will Smith által alakított szuperhős nem követi elődei hagyományait, emberfeletti képességei ellenére nem tűzte ki célul a világ megmentését. John Hancock a napi stresszt alkoholba fojtja két bevetés között, ezután pedig békésen szunyókál utcai padokon, vagy a lakókocsijában. Egy alkalommal azonban egy image-építővel hozza össze a sors, akit felkér, segítsen felhagyni lecsúszott életmódjával, és újra népszerűvé válni az emberek között.
A főszereplő Will Smith már kipróbálta magát vígjáték és akciószerepben is, így a kettő egyvelege bizonyára nem fog gondot okozni neki. Az arculatépítőt alakító Jason Bateman apróbb mellékszerepeket kapott eddig például az Édes kis semmiség, vagy a Lepattintva című mozikban, ez alkalommal viszont olyan szerencsés, hogy Charlize Theron domborít az oldalán, mint kedves feleség.
A rendező Peter Berg korábban többnyire színészként kamatoztatta tehetségét (például a Collateral-ban), de nem ez lesz az első rendezése, az 1998-as Ronda ügy című vígjáték (Christian Slater és Cameron Diaz főszereplésével) például okot adhat a reménykedésre, hogy van némi humora az úrnak.
A film a szokásoktól eltérően nem csütörtökön, hanem már 2008. július 2-án, szerdán bemutatásra kerül.

Szereplők: Will Smith (John Hancock), Charlize Theron (Mary Embrey), Jason Bateman (Ray Embrey)
Rendező és forgatókönyvíró: Peter Berg
Zene: John Powell
Forgalmazza: Intercom

Kung Fu Panda

Po, a kedves, testes, esetlen panda szülei büféjében dolgozva tölti mindennapjait, és közben arról álmodozik, hogy egy napon kung fu mester válik majd belőle. Rá is lép a céljaihoz vezető útra, amikor bálványai: Tigris, Daru, Sáska, Vipera, és Majom (a kung fu különböző ágazatainak megtestesítői) tanítványuknak választják őt. Igyekeznie kell azonban a harcművészet elsajátításával, mert ő a kiválasztott, akinek meg kell védelmeznie otthonát a közelgő vérszomjas Hópárductól.
Az amerikai verzió szereplői olyan színészek torkából szólalnak meg, mint Dustin Hoffman, Jackie Chen, Lucy Liu és Seth Rogen, nálunk azonban a filmet magyar szinkronnal mutatják be a mozik.

Rendezők: John Stevenson, Mark Osborne
Forgatókönyvírók: Glenn Berger, Johanthan Aibel
Zene: Hans Zimmer, John Powell
Forgalmazza: UIP-Dunafilm

My Blueberry Nights - A távolság íze

Elizabeth-tel egy ételbár pultosa közli a szomorú hírt: szerelme más lánnyal randizgat. Mivel azonban ő maga, Jeremy is szerelmi bánattal küzd (barátnője búcsú nélkül tűnt el az életéből), remek alkalom ez, hogy egymás vállán sírják ki magukat. Amikor a lány utazásra indul, hogy barátját végleg kiverje a fejéből, és mellesleg egy jobb autóra-valót is összespóroljon magának, folyamatosan tájékoztatja Jeremy-t arról, hogy merre jár, és milyen emberekkel találkozik. A pultos pedig most már két lány visszatérését várja minden ajtónyitódással, míg rá nem ébred, egyikük jelenléte nélkül már megtanult élni.
Wong Kar-Wai csodálatos hangulatú, első angol nyelvű filmjének főszereplőjéül Norah Jones énekesnőt választotta, akinek ez az első próbálkozása a mozivásznon, nem is sikertelen. Partnere Jude Law, aki már számos emlékezetes alakítást nyújtott korábban (Ellenség a kapuknál, Gattaca). Habár a film témája inkább a női nézőket vonzza, a férfiaknak sincs oka panaszra, hiszen a felsoroltak mellett még Natalie Portman (a Goya kísértetei és a Közelebb női főszereplője), és Rachel Weisz is feltűnik majd a vásznon. Ő az Ellenség a kapuknál című filmben alakította Jude Law kedvesét (ebben a filmben azonban nem lesz közös jelenetük), de a Napfény ízének Grétájaként is sokan emlékezhetnek rá.

Szereplők: Norah Jones (Elisabeth), Jude Law (Jeremy), David Strathairn (Arnie), Rachel Weisz (Sue Lynne), Natalie Portman (Leslie)
Rendező: Wong Kar-Wai
Forgatókönyvírók: Lawrence Block, Wong Kar-Wai
Zene: Blue Note Records
Forgalmazza: Budapest Film

Perfect blue

A japán animációs film főszereplője egy fiatal lány, Mima, aki egy lány-banda énekesnője. Amikor már nem lát továbblépési lehetőséget ebben a minőségben, a színészi pályán szeretné kipróbálni magát, és felhagy a zenéléssel. Az együttes rajongói mind csalódottak, egyikük pedig olyan megszállott rabja Mimának, hogy nem hajlandó elfogadni a visszavonulást, követni, fenyegetni kezdi a lányt. Szokatlan, hogy rajzon kövessünk végig egy pszicho-thrillert, most mégis ez történik: a film bemutatja Mima rettegését üldözőjétől, gondolatait, és összeomlását is.
A film rendezőjét, Satoshi Kon-t 2006-ban Arany Oroszlán díjra jelölték a Velencei Filmfesztiválon egy másik animációs film kapcsán (Paprika), és ő jegyzi a Tokiói keresztapák című, az anime-kedvelők körében igen sikeres filmet is. A Perfect blue 11 évvel készítése után kerül bemutatásra a magyar mozikban, japán nyelven és magyar felirattal.

Szereplők: Junko Iwao (Mima Kirigoe hangja), Rica Matsumoto (Rumi hangja)
Rendező: Satoshi Kon
Forgatókönyvíró: Sadayuki Murai
Zene: Masahiro Ikumi
Forgalmazza: Odeon Video

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei