2008. július 5.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Filmvásznon a Jóbarátok?

Másfél éven belül akár a mozikban is lehet az utóbbi két évtized talán legsikeresebb amerikai komédiasorozata, a Jóbarátok filmváltozata. Jennifer Aniston és Courteney Cox, az egykori sorozat sztárjai el szeretnék készíteni a széria mozis változatát, miután látták, milyen sikereket ér el a Szex és New York-film. A szériában hat, a húszas (később harmincas) éveiben járó fiatal bohókás mindennapjait követhettük nyomon.

Az újraegyesülésről felröppenő pletykák nem frissek, hiszen a 2004-es utolsó évadot követően is felvetődtek, ám akkor a hírek szerint a gárda legfiatalabb tagja, Jennifer Aniston ellenállásán bukott meg. Most azonban a hírek szerint ő is hajlandó rábólintani az ötletre, így a legfőbb akadály is elhárult a mozis változat elől.

A sorozatot az NBC tévéadó megrendelésére a Warner Brothers készítette. A Jóbarátok első epizódja 1994. szeptember 22-én került adásba az Egyesült Államokban, az utolsó epizód pedig 2004. május 6-án. A nagysikerű sorozat hat fiatal mindennapjait követi nyomon.

A sorozat főszereplői Rachel Karen Green (Jennifer Aniston), az elkényeztetett "apuka-kislánya"; Monica Eustace Geller (Courteney Cox), a kényszeresen rend- és tisztaságmániás séf; Chandler Muriel Bing (Matthew Perry), a viccelődő okostojás, a szerelemben szerencsétlen irodakukac; Joseph 'Joey' Francis Tribbiani (Matt LeBlanc), a szexmániás, gyerekded színész; Ross Eustace Geller (David Schwimmer), az elvált, stréber paleontológus és Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), a szórakozott hippi, masszőz, énekesnő és dalszövegíró.

Eredetileg a Rosst alakító David Schwimmer önálló szériája lett volna a sorozat, amit egy barátja készített volna el neki, de szerencsére az ötlet kinőtte magát, és egész jó kis móka lett belőle. A sorozaton végigvonuló fő cselekményszál Ross és Rachel "se veled-se nélküled" kapcsolata, melynek gyümölcse Emma Geller-Green. Közben Chandler és Monica közt is kialakul a szerelem, össze is házasodnak. A sorozat végére Phoebe férjhez megy, Monica és Chandler egy kertvárosi házba költözik, Rachel és Ross újra megpróbálják, de most aztán tényleg. Joey, miután managere meghal, Los Angelesbe költözik nővéréhez, és története innentől a Joey című sorozatban követhető. 1998 és 2004 között több Emmy-díjat, és Grammy-díjat is sikerült bezsebelni a készítőknek.

A sztárok most talán mégis visszatérnek a Central Perk kávézóba, hogy a nagyvásznon is hasznot húzzanak a széria rendkívüli népszerűségéből - miután látták, hogy a Szex és New York című szinglisorozat nagyfilmes verziója milyen nagy siker lett nemrégiben. No és persze, hogy szórakoztassanak is minket.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
csala krisztina 2010-11-02 14:16:16
Nehányszor belenéztem a Jóbarátok c. sorozatba, amikor a társaság miatt nem tehettem mást,..a távirányitó nem nálam volt.
Ez tényleg egy olyan film, ami a SEMMI-ről szól
/Ezt olyanok mondták akik rendszeresen nézik/
Állitolag a poenok miatt érdekes,.. szerintem azok is laposak...
És ez tiz évig ment...elképesztő..
nem
regisztrált
Jóbarátok FUN (L) 2010-01-24 18:05:25
Nagyon jó lenne ha elkészülne a film!!!
Imádom az egész sorozatot mind a 6 szereplőt meg persze Jenice-t is a jelmondatával "Ó te jó ég!!"

Drukkolok nekik!!!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei