2008. július 7.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: St. Trinian's, A banki meló, Mély harapás

Ezen a héten egy könnyed vígjáték, egy igaz történeten alapuló krimi, és egy sok vitát kiváltó horrorfilm várja a mozikba látogatókat. A legemlékezetesebb mindenképp az utóbbi lehet, de mindenki alaposan készítse fel az idegeit, ha szándékozik megnézni, hiszen a történet meglehetősen bizarr...

St. Trinian’s - Nem apácazárda
A címadó intézmény egy lányiskola, melynek vezetője Miss Fritton. Az iskola meglehetősen szabadelvűen működik, és ez szúrja bizonyos politikai körök szemét, amikor pedig finanszírozási problémák jelentkeznek, az intézményt a bezárás veszélye fenyegeti. Az igazgatónő segítségére volt szerelme siet, hogy a lányokat gatyába rázza, nekik azonban más elképzelésük van a probléma megoldására…
A főszereplő iskolaigazgató hölgyet érdekes módon (bár gondolva például a Hajlakkra már nem kirívó újdonság ez) egy férfi, Rupert Everett alakítja. Ő játszott korábban a Madonna főszereplésével készült Második legjobb dologban, vagy Julia Roberts partnereként az Álljon meg a nászmenetben, valamint a komolyabb hangvételű Csak egy tánc volt című drámában még a ’80-as években. Szereplőtársa ebben a moziban Colin Firth, akit mindenki leginkább Mr. Darcy-ként ismer (Bridget Jones naplója, Büszkeség és balítélet).

Eredeti cím: St. Trinian’s
Szereplők: Rupert Everett (Miss Fritton), Colin Firth (Geoffrey Thwaites), Jodie Whittaker (Beverly)
Rendezők: Barnaby Thompson, Oliver Parker
Forgatókönyvírók: Piers Ashworth, Nick Moorcroft
Zene: Charlie Mole
Forgalmazza: Best Hollywood

A banki meló
Terry úgy érzi, élete nagy lehetőségét szalasztaná el, ha kihagyná a csinos Martine által ajánlott betörésbiztos bank kifosztásában neki ígért főszerepet. Az akció azonban túlságosan jól sikerül, a kinyitott széfek az ígért pénz és ékszerek mellett kompromittáló ügyletek dokumentációját is tartalmazzák, ezek a papírok pedig alkalmasak lehetnek a londoni politikai vezetés befeketítésére is… A film igaz történeten alapul.
Terry-t Jason Statham alakítja, az ő legemlékezetesebb szerepe Török a Blöffben, de játszott A szállítóban és az Olasz melóban is (az új mozi címe is erre a filmre utal).
A rendező Roger Donaldson, aki a Koktélt készítette Tom Cruise-zal és Elisabeth Shue-val, és ő jegyzi a Beavatást is, amelyben Al Pacino és Colin Farrell játszott, első sikere pedig a Mel Gibson főszereplésével készült A Bounty volt.

Eredeti cím: The bank job
Szereplők: Jason Statham (Terry Leather), Saffron Burrows (Martine Love)
Rendező: Roger Donaldson
Forgatókönyvírók: Dick Clement, Ian La Frenais
Zene: J. Peter Robinson
Forgalmazza: Fórum Hungary


Mély harapás
Ebben az amerikai horrorban minden férfi rémálma válik valóra. A főszereplő tizenéves Dawn-t szüzességi fogadalma ellenére elcsábítja az egyik iskolatársa, ekkor azonban szörnyű titokra derül fény: a lány ártatlanságát ugyanis nem csak akarata, de a nemi szervében kifejlődött fogak is védik…
A rengeteg vitát és hatalmas felháborodást kiváltó film ötlete nem új keletű, egy japán filmben már feldolgoztak hasonló témát, ez a mozi 2004-ben került bemutatásra, az angol címet nem írnám ide, de a japánból lehet következtetni: Kiseichuu: kiraa pusshii.
A külsőre erősen Romola Garai-ra hajazó Jess Weixler részesült abban a szerencsében, hogy a film főszerepét játszhatja. Neki ez az első ismert filmje, és elég valószínű, hogy a szerepe mély nyomot hagy majd a nézőkben.

Eredeti cím: Teeth
Szereplők: Jess Weixler (Dawn), John Hensley (Brad), Josh Pais (Dr. Godfrey)
Rendező és forgatókönyvíró: Mitchell Lichtenstein
Zene: Robert Miller
Forgalmazza: Budapest Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei