2008. július 13.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Lora díjat nyert Philadelphiában - Herendi Gábor filmje győzött

Július 10-én a legjobb külföldi film lett a Lora Philadelphiában. Benne volt a levegőben, hiszen a film nemzetközi forgalmazási jogát, a közelmúltban a Beverly Hills-i székhelyű New Films International ügynökség vásárolta meg.

Lora (Lucia Brawley) szerette a színeket, a formákat, vonzották a külsőségek, és talán szeme is volt hozzá, ezért dolgozott egy múzeumban. Szerelme, a megnyerő és jóképű étteremtulajdonos, Dávid (Fekete Ernő), barátnője a nagyszájú Betti (Szamosi Zsófia), még Dávid öccsével, Gerivel (Nagy Péter) is jó kapcsolata... volt. Ma már nincs így. Lora feketében jár, nem találkozik senkivel, kerüli a múltját. Dávid meghalt. Lora vak. Három nehéz év telt el.

Így indul Herendi Gábor 2007-es filmje, ami a Valami Amerikával, és a Magyar vándorral a hazai multiplex közönség szívébe költözött. A vak lány ostromlása közben jóravalóvá váló hanyag fiú története ideálisan blőd alapanyag volna Hollywood egyik átlagos, szívmelengető családi mozijához. A filmben feltűnő figurák némelyike viszont olyan remek utalásokkal nyújt sokáig emlékezetes alakítást, amilyeneket ritkán látni bugyuta lávsztorikban. A giccses szívszorongatás és a hiteles karakterek között ügyesen egyensúlyoztak az alkotók, és ettől a Lora egyszerre vált érdekes és könnyeden szórakoztató filmmé. Alapos és kedves film. A lenyűgöző katarzison innen, de a gagyin jóval túl. Néha kicsit fölöslegesen belassul, máshol viszont bőven kárpótol a döccenőkért. Tökéletes mozi romantikus kamaszlányoknak, akik hisznek az ideális pasi feltűnésében, de a cinikusabbak se ijedjenek meg, hiszen a kedvesség nem feltétlenül csöpög a nyáltól.

Július 10-én a legjobb külföldi film díját nyerte meg Herendi Gábor és filmje, a philadelphiai független-fesztiválon. A Lucia Brawley és Nagy Péter főszereplésével készült romantikus film nemzetközi fesztiválkörútjának következő állomása július 15. és 21. között a Palicsi Nemzetközi Filmfesztivál lesz, amin Herendi Gábor rendező és Nagy Péter főszereplő jelenlétében vetítik a 118 perces alkotást.

*


Cím: Lora
Rendezte: Herendi Gábor
Írta: Divinyi Réka, Herendi Gábor, Sárközi Andrea
Zene: Hrutka Róbert, Yazoo, Yonderboi
Szereplők: Lucia Brawley, Nagy Péter, Fekete Ernő, Szamosi Zsófia
Hossz: 118 perc
Bemutató: 2007
Forgalmazza: Hungarotop

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Szilveszter Diána 2009-04-13 20:25:36
Imádtam!Egyszerűen ennyi.Pedig már nem vagyok kamaszlány,sőt háromgyermekes,realitások között egyedül élő anya vagyok,, de megríkatott.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei