2008. július 14.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Mamma mia!, Ne szórakozz Zohannal

Vidám hétnek nézünk elébe, egy musical és egy vígjáték várja a mozilátogatókat 2008. július 17-től. Előbbi ABBA és Meryl Streep rajongóknak ideális, a második pedig az Adam Sandler-féle humor kedvelőinek készült.

Mamma mia!

Sophie az esküvőjére készül, ám a nagy nap csak akkor lehet számára tökéletes, ha sosem látott édesapja is részt vesz az eseményen. Mivel azonban nem sikerül pontosan megtudnia ki is az illető, anyja naplója alapján a lehetőségeket 3 férfira szűkíti le, akiket meg is invitál a házasságkötésre. A helyszínen fog eldőlni, ki a kedves papa, és ki az, aki potyára jött.
A film alapját egy 1999-ben bemutatott musical képezi. Akárcsak a filmben, a musicalban is az ABBA széles körben ismert slágereire épül a zene, és a zenekar egyik régi tagja, Benny Andersson segített a dalok hangszerelésében. A címadó dal mellett felhangzik még a filmben a "Gimme! Gimme! Gimme!" és a "Knowing me, knowing you" is, persze a "Dancing Queen" sem maradhat el, mindez a szereplők előadásában. A mozis verzió olyannyira hű kívánt maradni musical elődjéhez, hogy a rendezésre ugyanúgy Phyllida Lloyd-ot kérték fel, mint a Broadway-darab esetében.
Sophie-t Amanda Seyfried alakítja, akit korábban tv-sorozatokban láthattunk leginkább (például Las Vegas-i helyszínelők, Veronica Mars), de szerepelt az Alpha Dog-ban is. Ebben a filmben különösen ügyesnek kell lennie, ha érvényesülni szeretne, hiszen édesanyját az ezerarcú Meryl Streep (A szív hídjai, Az ördög Prada-t visel, Marvin szobája) alakítja, aki legyen szó drámáról vagy komédiáról, általában gond nélkül mossa le szereplőtársait a vászonról remek játékával, ráadásul most énektudását is bizonyíthatja. A három apajelölt közül talán legkevésbé ismert Stellan Skarsgård, pedig játszott a Good Will Hunting-ban, mint matematika professzor, a Goya kísérteteiben a világhírű spanyol festőt alakította, és főszerepet kapott az Ördögűző - A kezdet című filmben. Riválisát a Mamma mia!-ban Pierce Brosnan ex-James Bond, és Colin Firth "örök-Darcy" testesíti meg.

Szereplők: Amanda Seyfried (Sophie), Meryl Streep (Donna), Pierce Brosnan (Sam Carmichael), Stellan Skarsgård (Bill), Colin Firth (Harry Bright)
Rendező: Phyllida Lloyd
Forgatókönyv író: Catherine Johnson
Zene: Stig Anderson, Benny Andersson, Björn Ulvaeus
Forgalmazza: UIP-Duna Film

*


Ne szórakozz Zohannal

Zohan az izraeli titkosszolgálat, a Moszad kiváló ügynöke, ám titkos vágya, hogy megszabadulva zűrös hátterétől egyszerű fodrászként dolgozhasson. Ennek érdekében rendezi meg saját halálát, majd Amerikába, azon belül New York-ba teszi át székhelyét, és itt kívánja új karrierjét megalapozni. Ez azonban nem megy zökkenőmentesen, egyrészt mert nem hagy fel egykönnyen a korábban megszokott életmódjával és szokásaival, másrészt mert néhány régi ellensége is feltűnik a színen.
A film forgatókönyvírója és főszereplője egyben Adam Sandler, így azoknak ajánlanám, akik már hozzáedződtek az ő humorérzékéhez. Szereplőtársa a jobb napokat is látott John Turturro, aki emlékezetes alakítást nyújtott korábban például a Dzsungellázban, A nagy Lebowski-ban és az Ó, testvér, merre visz az utad című Coen-filmben is. Feltűnik még a filmben az önmagát alakító Mariah Carey, aki eddigi szerepvállalásaival is biztosította már, hogy soha ne érjen el színésznőként olyan magaslatokig, mint R’n’B pacsirtaként.
Dennis Dugan rendező korábban is dolgozott együtt Sandler-rel, például az Apafejben és a Férj és férj-ben. Némi reménységre adhat okot a humorfaktort illetően, hogy az utóbbi idők legjobb vígjátékainak (például Felkoppintva) készítője, Judd Apatow is hozzányúlt a forgatókönyvhöz.

Eredeti cím: You don’t mess with the Zohan
Szereplők: Adam Sandler (Zohan Dvir), John Turturro (Fantom), Emmanuelle Chriqui (Dalia)
Rendező: Dennis Dugan
Forgatókönyvírók: Adam Sandler, Robert Simigel
Zene: Rupert Gregson-Williams
Forgalmazza: Intercom

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei