2008. július 21.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti filmpremierek: WALL-E és X-akták - Hinni akarok

Az eheti filmek a science-fiction világába kalauzolják el a moziba látogatókat. A Wall-E ezt játékos, mégis elgondolkodtató módon teszi, az X-akták újabb moziverziója viszont biztosítja a hátborzongató pillanatokat, melyeket a sorozat rajongói megszokhattak.

Wall-E

Az emberiséget a hulladékáradat kiszorította a Földről, és a Világegyetem más pontján kezdett új életet. A rengeteg szemét mellett csupán Wall-E-t, a takarító robotot hagyták maguk után, aki több száz éven keresztül szorgalmasan végzi végeláthatatlan munkáját. Az emberek azonban visszatérnének korábbi élőhelyükre, amennyiben a bolygó ismét alkalmas lenne erre, ennek felderítésére küldik EVE-t, a kutató robotot, akibe a magányos Wall-E első pillantásra beleszeret, és neki adja a legértékesebb ajándékot, amit adhat, egy élő növényt, amit a hulladékok között talált. EVE az élet bizonyítékával azonnal távozik is a Földről, Wall-E azonban már nem tud tovább magányosan élni, így az első adandó alkalommal követi őt a világűrbe, és számos kalandon keresztül próbálja felkutatni azt, aki érzelmeket tudott kiváltani belőle.
A történet a Toy Story, az Egy bogár élete és a Némó nyomában című filmek készítőjétől, Andrew Stanton-tól származik, aki a rendezést sem adta ki a kezéből. Ebben a filmben az emberiséget több mint fél évszázada foglalkoztató kérdést boncolgatja, miszerint képes lehet vajon egy magas fejlettségű robot emberi érzésekre? Mennyire kötődnek az érzések a Föld bolygóhoz - és mi emberek képesek vagyunk-e beleélni magunkat abba az egyre könnyebben elképzelhető szituációba, hogy a Földtől elszakadva is van élet?

Rendező és forgatókönyvíró: Andrew Stanton
Zene: Thomas Newman
Forgalmazza: Fórum Hungary

***


X-akták - Hinni akarok

Fox Mulder és Dana Scully útjai már régen különváltak, amikor azonban egy pap az emberiséget fenyegető veszélyt vizionál, és a két ügynök régi félelmei látszanak beigazolódni, ismét találkoznak az északi, jeges hómezőkön. A hátborzongató veszedelem pontos mibenléte hűen a sorozat hagyományaihoz sokáig homályban marad, és visszakacsintva a régi epizódokra a két nyomozó kapcsolatának kérdőjelei is újra felbukkannak.
Természetesen a főszerepekben ezúttal is David Duchovny-t és Gillian Anderson-t láthatjuk majd, és a rendező is a sorozatot készítő Chris Carter, aki hozzátett a forgatókönyvhöz is, és vállalja, hogy az újabb moziverzió minősége ne maradjon el a legendás sorozatétól. Új szereplő lesz viszont Amanda Peet, akire a Bérgyilkos a szomszédom, és az Ütközéspont című filmekből emlékezhetünk, illetve Billy Connolly, aki a Dupla vagy minden című moziban Sharon Stone partnere volt. Feltűnik még a vásznon Xzibit (Alvin Joiner) is, aki inkább hip-hop zenei karrierje kapcsán ismerhetnek a műfaj iránt érdeklődők.

Eredeti cím: The X-files - I want to believe
Szereplők: David Duchovny (Fox Mulder), Gillian Anderson (Dana Scully), Amanda Peet (Dakota Whitney), Billy Connolly (Joseph Crissman atya), Xzibit (Mosley Drummy)
Rendező: Chris Carter
Forgatókönyvírók: Frank Spotnitz, Chris Carter
Zene: Mark Snow
Forgalmazza: Intercom

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei