2008. július 29.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: A Múmia 3. része és Mrs. Ratcliffe forradalma

2008. július 31-én egy fantasy-folytatás és egy szocializmust idéző angol-magyar coprodukcióban készült vígjáték várja a nézősereget. A Múmia már bevált receptje szerint Rick O’Connor megpróbálja majd megmenteni a világot a hatalomra szomjazó kínai múmiacsászár uralmától, a nézettségért vívott harcban pedig egy angol anya kel velük birokra, aki a családját menekítené a ’60-as évek NDK-jának eszméitől.

A Múmia - A sárkánycsászár sírja

A Múmia sorozat újabb folytatásában az eseményeket az Egyiptomot korábban feldúló Rick O’Connell fia, Alex indítja el, aki ázsiai kutatásai során bukkan egy varázslónő által elátkozott agyaghadseregre, és véletlenül felébreszti őket örök álmukból a kegyetlen Sárkánycsászárral együtt. A korábban sikeres recepten tehát nem változtattak a készítők, a történet ezúttal Kínában játszódik, a főszerep viszont ugyanúgy a számítógépes technikáé lesz.

Az előző részek szereplői közül visszatér Brendan Fraser, aki az utóbbi években az Ütközések mellékszerepén kívül nem kapott lehetőséget arra, hogy komolyabb filmekben tűnhessen fel, és John Hannah, ő a korábbi epizódokban is O’Connell ijedős sógorát alakította. Rachel Weisz azonban például már nem vállalt szerepet ebben a folytatásban, helyette Maria Bello (Erőszakos múlt, Thank you for smoking) lesz a főszereplő felesége, fiukat pedig egy egészen új fiú, Luke Ford alakítja majd. A mozi ígéretes szereplői lesznek a harcművész Jet Li, ő az Öld meg Rómeót, és a Bölcsőd lesz a koporsód című filmekben is játszott korábban, illetve Michelle Yeoh, a Tigris és sárkány című legendás Ang Lee film, és az Egy gésa emlékiratainak színésznője.

Eredeti cím: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Szereplők: Brendan Fraser (Rick O’Connell), Jet Li (Han császár), Michelle Yeoh (Zijuan), Maria Bello (Evelyn Carnahan O’Connell)
Rendező: Rob Cohen
Forgatókönyvírók: Miles Millar, Alfred Gough, Kevin Jarre
Zene: Randy Edelman
Forgalmazza: UIP-Duna Film

***


Mrs. Ratcliffe forradalma

A Ratcliffe család életébe az ifjúsági forradalmak és lázadások éve, 1968 épp ellentétes változást hoz: a családfő indíttatásától vezérelve békés angliai otthonukból az NDK-ba költöznek, hogy részt vegyenek a szocializmus felépítésében. A család egyik fele be is illeszkedik a számukra szokatlan társadalomba, viszont Mrs. Ratcliffe nem tud megbarátkozni az újonnan lefektetett határokkal, és megpróbál kitörni közülük.

A főszereplő családanyát Catherine Tate alakítja, a 2004-es, róla elnevezett angol vígjátéksorozat színésznője, férjét Iain Glen formálja meg, akit korábban a Lara Croft: Tomb raider-ben láthattunk, valamint a Kaptár tavalyi, Teljes pusztulás című folytatásában. Lányaikat két fiatal angol színésznő alakítja majd, a rendezést pedig az 1996 óta filmeket készítő Bille Eltringham vette a kezébe.
A film kelet-európai ízét biztosítja, hogy készítésében magyarok is részt vettek.

Eredeti cím: Mrs. Ratcliffe’s revolution
Szereplők: Catherine Tate (Dorothy Ratcliffe), Iain Glen (Frank Ratcliffe), Brittany Ashworth (Alex Ratcliffe), Jessica Barden (Mary Ratcliffe), Borbáth Ottília (Frau Glock)
Rendező: Bille Eltringham
Forgatókönyvírók: Bridget O’Connor, Peter Straughan
Zene: Robert Lane
Forgalmazza: Budapest Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei