2008. augusztus 13.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Az üresfejű, Lizi és Yeti - Egy király sztori

A 2008. augusztus 14-i filmpremierek garantálják a realitástól való elszakadást, mindkét film alaptörténete meglehetősen elrugaszkodott a valóságtól. Az üresfejű című Eddie Murphy vígjátékban egy emberformájú űrhajó kalandjait követhetjük nyomon, aki viszont nem vevő a komédiás Beverly Hills-i zsarutól és 48 órától már elég távol álló humorára, azt a német animáció fantáziakirályságába kalauzolja Lizi és a Yeti.

Az üresfejű

Dave Ming Chang fura figura, és még New York-ban sem könnyen vegyül el itteni látogatása alkalmával. Ennek legfőbb oka, hogy habár úgy néz ki, ő valójában nem ember, hanem apró alienek által vezérelt űrhajó, aminek segítségével a földönkívüliek saját bolygójuk megmentésének kulcsát keresik a Földön. Azzal azonban senki nem kalkulál, hogy az emberformájú robotból valakinek sikerül érzelmeket kiváltania (természetesen egy csinos nőnek), és innentől kezdve már nem irányítható egy gombnyomással.
Eddie Murphy az utóbbi időben leginkább könnyed családi mozikban vállal szereplést, ezúttal sincs ez másképp, a filmjeiben korábban megszokott remek zenével azonban itt is találkozhatunk. A Carter edző és az Aranytartalék rendezője, Brian Robbins azonban nem csak a felhőtlen szórakoztatást tűzte ki célul, hanem könnyed formában igyekszik feldolgozni a humanoid robotok érzelmeinek és irányíthatóságának egyre divatosabb, és talán egyszer valóban aktuálissá váló témáját is.

Eredeti cím: Meet Dave
Szereplők: Eddie Murphy (Dave Ming Chang), Elizabeth Banks (Gina Morrison), Gabrielle Union (Nr. 3)
Rendező: Brian Robbins
Forgatókönyvírók: Rob Greenberg, Bill Corbett
Zene: John Debney
Forgalmazza: Intercom

*


Lizi & Yeti - Egy király sztori

Schöngrün királyi udvarában tökéletes harmóniában folyik az élet, sem nélkülözés, sem éhség nem fenyegeti az itt lakókat. A mesés fantázia-országban Ferenc császár, és Lizi királyné uralkodik boldogságban, alattvalóik legnagyobb elégedettségére. A csodavilágot azonban beárnyékolja egy váratlan és megdöbbentő esemény: a királynét elrabolják. Ferenc és családja természetesen azonnal Lizi nyomába ered, és számtalan kalandon keresztül próbálják őt kiszabadítani fogságából.
A névbeli hasonlóság nem véletlen, természetesen a főszereplőket Ferenc József császárról és Sissi királynéról mintázták az alkotók. Amíg azonban a valóságban kettejük uralkodása szomorú véget ért, nem lehet kétségünk afelől, hogy a mesevilágban mindent megtesznek majd a boldog végkifejlett eléréséhez.

Eredeti cím: Lissi und der wilde Kaiser
Rendező: Michael Herbig
Forgatókönyvírók: Alfons Biedermann, Michael Herbig
Zene: Ralf Wengenmayr
Forgalmazza: SPI

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei