2008. augusztus 18.Kígyós Adrienn
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Star Wars: Klónok háborúja - Új, egész estés animációs film

Minden idők egyik legsikeresebb mozifilmje visszatér: a Csillagok háborúja: Klónok háborúja teljesen más lesz, mint a két korábbi trilógia. George Lucas korábban ugyan azt nyilatkozta, hogy több egész estés filmet nem fog készíteni, most mégis megteszi, nem is akárhogyan, hiszen az új rész teljes mértékig számítógéppel készült.

Több évtizede már, hogy a Star Wars filmek számítógépes trükkökkel nyűgözik le a közönséget. Az első trilógia még speciális effektekkel, bábokkal és modellekkel kápráztatta el rajongóit, míg a második háromrészes sorozat már kifinomult számítógépes animációkat használt. George Lucas Lucasfilm nevű vállalata a világ vezető animációs technikáival dolgozik. A cég hírnevét a Csillagok háborújában megalkotott varázslatos univerzum alapozta meg, melyet példaértékű alapossággal dolgoztak ki.

Egyesek szerint várható volt, hogy az alkotók végül megszabadulnak a kotnyeleskedő színészektől és egy olyan világot alkotnak meg, melyet teljes mértékig képesek irányítani. Na igen, ha egy jelenet nem sikerül jól, csak megnyomják a "törlés" gombot, ahelyett, hogy újraforgatnák a jeleneteket - ami, tegyük hozzá, elég költséges mulatság.
Ami viszont a legmeglepőbb - főleg egy ilyen kaliberű hollywoodi produkciónál - hogy nem tudatosan készültek az új filmre. Eredetileg televíziós mesesorozatnak indult a Klónok háborúja, ami tucatnyi 30 perces "mini-filmben" mesélte el az izgalmas történetet. Amikor azonban George Lucas látta az elkészült anyagot, úgy gondolta, túl jó ahhoz, hogy csak televíziókban sugározzák.

"Elkezdtünk a televíziós sorozaton dolgozni, rengeteg új technikát és eljárást fejlesztettünk ki. Teljesen szokatlan a látvány, és amikor megnéztem, azt mondtam: ’Ejha, ez elég jó ahhoz, hogy egész estés filmet készítsünk belőle. Miért ne tennénk meg?’"

Amíg a tv sorozatot egyértelműen a fiatalabb korosztálynak szánták, az egész estés film rendezője, Dave Filoni bízik benne, hogy az idősebbek sem fognak csalódni. Állítása szerint az emberek sokáig úgy gondolták, hogy az animációs filmek csak a gyerekeknek szólnak. Azonban nagy áttörést hoztak az olyan alkotások, mint a Wall-E, vagy a Kung Fu Panda. A felnőttek is kedvüket lelték a látottakban, a Star Wars pedig mindig is része volt ennek a "meseszerű" világnak.

Az animáció stílusa figyelemre méltó. A csaták, az űrben játszódó jelenetek és az idegen világok bámulatosan kidolgozottak és izgalmasak. Eközben a karakterekre a japán animációk jellegzetes stílusa és mozgása jellemző. Nem próbálkoztak vele, hogy valósághűvé tegyék őket; a producerek azt mondják, szándékosan döntöttek így. Céljuk, hogy teljesen elkülönítsék a filmet a korábbi epizódoktól.
George Lucas pedig magyarázkodhat a rajongóknak, hiszen néhány éve még azt nyilatkozta, nem lesz több Star Wars epizód. Most azonban fordult a kocka, rájött, hogy képtelen szabadulni a történettől.

"Nehéz abbahagyni, azt hiszem, ez már egyfajta függőség. Nyilvánvalóan a rajongóknak is, de higgyék el, nekem rosszabb."

Emlékezzünk csak rá, hogy az eddig elkészült hat rész összesen 4 milliárd dollárt hozott Lucas konyhájára, és ez csak a jegyeladásokból származó bevétel. Mi pedig ezek hallatán fejet hajtunk és megértjük irigylésre méltó függőségi viszonyát.
Ha valaki azt hinné, hogy itt már vége is a történetnek, az téved, hiszen egy másik tv sorozat is készül, melyet a felnőtteknek szánnak majd, hiszen elég sok durva, "sötét" jelenet lesz benne. Fontos megjegyezni, hogy utóbbiban már valódi színészek játszanak.

A Csillagok háborúja: Klónok háborúja az USA-ban és Angliában várhatóan augusztus közepén kerül bemutatásra.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Gance 2010-06-01 17:10:44
Én szeretem a STAR WARST és egy animációs film még jobban a kedvemre hajtaná.
I LOVE STAR WARS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nem
regisztrált
fghkhhg 2009-05-12 20:10:38

Csatlakozott:

2008-09-26

Írt kommentek:

35 db

karolyi 2008-10-13 01:08:58
2008-09-23 15:24:02 "nem regisztrált tagnak üzenem:Arra készült,és azoknak.A kisiskolásoknak is van ízlésük,így közüllük sem tetszik mindnek.Látod "Tony" alig várja a folytatást,pedig fogalmam sincs hány éves.Ízlések és pofonok...............

Csatlakozott:

2008-09-26

Írt kommentek:

35 db

karolyi 2008-10-13 01:03:49
Animációs filmben,mint "mese" talán elfogadhatóbb lesz!Nem rohanom meg a jegypénztárat.
nem
regisztrált
NC 2008-09-23 15:29:38
Szokásos előzetes :Elhitetik velünk, hogy jó a film.Erre mit kapunk ? Egy kalap Xart tele gyerekes baromságokkal. Semmi köze az igazi SW hangulathoz. Osztom ::::: véleményét:SZÖRNYŰ !!!
nem
regisztrált
::::: 2008-09-23 15:24:02
Ez a film szörnyű .Idióta a történet , idiótán néznek ki a karakterek . Kisiskolásoknak való .
nem
regisztrált
Tony 2008-08-19 09:21:19
Helló! Lesz folytatása ennek a résznek? Nagyon remélem én nagyon szeretem az SW-t
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei