2008. augusztus 19.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Hellboy II, Az ígéret szép szó, ZseniKém

A múlt héten nem kényeztettek el minket a filmforgalmazók, most viszont 3 bemutató közül is választhatunk, ha moziba látogatunk. A Hellboy című Guillermo Del Toro film folytatása mellett bemutatásra kerül egy akció-vígjáték a 40 éves szűz főszereplésével, valamint egy szerb kamasz fiú kalandjai és felnövekvése Emir Kusturica rendezésében.

Hellboy II - Az Aranyhadsereg

Véget ért a fantázia birodalma és a Föld lakói között kötött fegyverszünet, és a képzelet szülöttei újult erővel támadnak az emberekre. Nincs más hátra, ismét Hellboy segítségét kell kérni, habár az ő hibrid lényét egyik világ sem fogadja be, mégis ő szolgálhat megoldással a konfliktusra.

Guillermo Del Toro híres képviselője a mexikói filmek világszerte sikeres újhullámának Alejandro González Iňárritu-val (a Korcs szerelmek, a 21 gramm és a Bábel rendezőjével) és Alfonso Cuarón-nal (Anyádat is, Az ember gyermeke) karöltve. Ezt a népszerűségét a Hellboy első részének, valamint a szintén főleg fantázia-szereplőket és különleges látványvilágot felvonultató A Faun labirintusa című filmnek köszönheti. A Hellboy II - Az Aranyhadsereg főszereplői azonban amerikaiak, a Pokolfajzatot alakító (maszk nélkül is jellegzetes arcú) Ron Perlman mellett feltűnik majd a filmben Selma Blair is, akire leginkább a Kegyetlen játékok című tini-drámából, vagy a Helyzetek és gyakorlatok című filmből emlékezhetünk. Ennek a nemzetközi co-produkciónak magyar vonatkozása is van, hiszen Steel ügynök szerepében Kamarás Ivánt láthatjuk majd benne.

Eredeti cím: Hellboy II: The Golden Army
Szereplők: Ron Perlman (Hellboy/Pokolfajzat), Selma Blair (Liz Sherman), Doug Jones (Abe Sapien), Kamarás Iván (Brian Steel)
Rendező és forgatókönyvíró: Guillermo Del Toro
Zene: Danny Elfman
Forgalmazza: UIP-Duna Film

***


Az ígéret szép szó

Tsane 12 éves kiskamasz, aki egy szerb faluban él nagyapjával. Gondviselője úgy érzi, közeleg a halál, utolsó kívánsága, hogy a fiú összes vagyonukat (egy tehenet) felhasználva a városba utazzon, és ott feleséget találjon magának. Az utazás során Tsane sokféle emberrel találkozik, akik különböző kalandokba sodorják, és a káosz közepette a szerelem is rátalál.

Emir Kusturica számos filmjével felhívta már magára a figyelmet a nemzetközi porondon, Johnny Depp-el és Faye Dunaway-el is dolgozott együtt (Amerikai álmodozók), a magyar nézők pedig a Macskajaj elkészítésekor zárták szívükbe. A filmrendezés mellett forgatókönyveket is ír, producerkedik, színészkedik és zenét is szerez. Az ígéret szép szóban főleg fiatal színészekkel dolgozik együtt, de korábban már "bevált" színészeket is bevet, a Tsane nagyapját alakító Aleksandar Bercek-et például az Élet egy csoda című filmben instruálta.

Eredeti cím: Zavet
Szereplők: Uros Milovanovic (Tsane), Marija Petronijevic (Jasna), Aleksandar Bercek (Zivojin Markovic, a nagypapa)
Rendező és forgatókönyvíró: Emir Kusturica
Zene: Stribor Kusturica
Forgalmazza: Budapest Film

***


Zsenikém - Az ügynök haláli

Az amerikai kémek központját támadás éri, emiatt az összes ügynök lelepleződik. A hálózat vezetője ezért kénytelen egyik elemzőjét, Maxwell Smart-ot megbízni a feladattal, hogy a támadókat megtalálja és hatástalanítsa. Társául a 99-es számú veterán ügynököt választják, és ahogy ellenségeikhez, úgy kerülnek egymáshoz is egyre közelebb.

Az 50 első randi rendezőjének, Peter Segal-nak legújabb vígjátékában, amely egy ’60-as évekbeli tévéfilm feldolgozása, valóságos sztárparádé felvonulásának lehetünk tanúi. A főszerepet a 40 éves szűzből és az Office című Golden Globe díjas tévésorozatból ismert mosolyogtatóan szerencsétlen képű Steve Carell alakítja, partnernője Anne Hathaway (Brokeback Mountain, Az ördög Prada-t visel). Segítőjük a Szikla (Csak lazán!, Erőpróba), de feltűnik a szereplők között James Caan (A keresztapa Sonny-ja) és Bill Murray (Az ember, aki túl keveset tudott, Idétlen időkig) is.

Eredeti cím: Get smart
Szereplők: Steve Carell (Maxwell Smart), Anne Hathaway (99-es ügynök), Dwayne Johnson - The Rock (23-as ügynök), Alan Arkin (a főnök), James Caan (az elnök), Bill Murray (13-as ügynök)
Rendező: Peter Segal
Forgatókönyvíró: Tom J. Astle, Matt Ember
Zene: Erving Szathmary, Trevor Rabin
Forgalmazza: Intercom

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei