2008. augusztus 27.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Szex telefonhívásra, Szerzők, A három rabló

A 2008. augusztus 28-i filmpremierek között elég erős az európai felhozatal: egy norvég drámát és egy német animációs filmet is választhatunk mozis program esetén. A harmadik lehetőség egy pikáns amerikai thriller némi romantikával megfűszerezve, Ewan McGregor főszereplésével.

Szex telefonhívásra

Jonathan McQuarry könyvelőként dolgozik, méghozzá annyit, hogy magánéletre gondolni sem nagyon van ideje. Ügyvéd barátja is pontosan ismeri ezt a helyzetet, ám ellentétben Jonathan-nal tudja a megoldást: fel kell iratkozni a Listára. Ez a fedőnév egy szexklubot takar, ahol gyönyörű nők kérdések és időpocsékolás nélkül elégítik ki az elfoglalt urakat, természetesen nem ingyen. Jonathan-nak is kemény árat kell fizetnie, amikor megismerkedik S-sel, és beleveti magát ebbe az új, szélsőségekkel teli világba.

A főszerepben Ewan McGregor-t láthatjuk, akinek változatos karaktereit és ügyes szerepvállalásait nem hiába dicsérik agyon a kritikusok (Sekély sírhant, Bálványrock, A Sólyom végveszélyben, Star Wars I-II-III. rész), legemlékezetesebb szerepe mégis úgy látszik a Trainspotting Rentonja marad.

Partnere ebben a filmben Hugh Jackman, aki az ügyvédet formálja meg, korábban az X-men-ben és folytatásaiban, illetve a Van Helsing-ben zárhatták szívükbe a filmrajongók. A titokzatos S-t Michelle Williams (Brokeback Mountain, Dawson és a haverok) alakítja majd.

Eredeti cím: Deception
Szereplők: Ewan McGregor (Jonathan McQuarry), Hugh Jackman (Wyatt Bose), Michelle Williams (S)
Rendező: Michael Langenegger
Forgatókönyvíró: Mike Bomback
Zene: Ramin Djawadi
Forgalmazó: SPI

***


Szerzők

Philip és Erik írói ambíciókat dédelgető haverok, akik próbálják élvezni az életet, és azon ügyködnek, hogy egy napon hírnévre tehessenek szert. Egyikőjük esetében meg is történik az áttörés, a fiú írását publikálják, a sikert azonban korántsem olyan könnyű megélni, mint az írópalánta remélte. Kérdés, hogy túléli-e a két fiatal barátsága ezt a sikert és a sikertelenséget, az összeomlást, dühöt és a féltékenységet?

Mind a két fiatalt alakító színészek (Anders Danielsen Lie és Espen Klouman-Hoiner), mind a rendező-forgatókönyvíró (Joachim Trier) új vendégek a magyar filmvásznon, az érdekes alaptörténet azonban okot adhat megkedvelésükre, ha a feldolgozás kellőképpen érzékeny, de nem szentimentális. Optimizmusra késztet, hogy a rendező munkáját díjazták a film bemutatásának évében (2006-ban) a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon, és ugyanebben az évben Torontóban is különdíjas lett az alkotás.

Eredeti cím: Reprise
Szereplők: Anders Danielsen Lie (Philip), Espen Klouman-Hoiner (Erik), Viktoria Winge (Kari)
Rendező: Joachim Trier
Forgatókönyvírók: Joachim Trier, Eskil Vogt
Zene: Ola Fløttum, Knut Schreiner
Forgalmazó: Odeon Video Kft.

***


A három rabló

Tiffany éppen az árvaház felé tart, mikor az őt szállító postakocsit megtámadja három rabló, és mivel elbűvöli őket az aranyos gyerek, zsákmány híján őt viszik magukkal erdei búvóhelyükre. Mindeközben a közeli árvaházban két kisfiú megelégeli nehéz sorsát, és szökésre adják a fejüket. Úticéljuk nem más, mint ugyanaz az erdő, ahol Tiffany is rejtőzködik.

A német animációs film alkotói közül egyedül Stefan Arndt neve csenghet ismerősen a magyar filmkedvelők számára, ő producerként részt vett a Lé meg a Lola, valamint a Good bye, Lenin! elkészítésében is.

Eredeti cím: Die drei Räuber
Rendező és forgatókönyvíró: Hayo Freitag
Zene: Kenneth Pattengale
Forgalmazó: Best Hollywood

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei