2008. augusztus 28.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

BuSHO negyedszer - rövidfilmek kifulladásig a Vörösmartyban

Idén Szabó István, Oscar-díjas filmrendezőnk nyitja meg a BuSHO-t - a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő rövidfilm fesztivál szeptember 3-tól 7-ig várja az érdeklődőket, ezúttal két helyszínen: a Vörösmarty Moziban és a DocuArt Kocsiszínben.

Ráadásul most először a budapestivel egyszerre három vidéki városban, nevezetesen Szolnokon, Szegeden és Szombathelyen is megrendezik a Budapest SHOrt Fesztivált, nyilvánvaló tehát, hogy az esemény évről évre nagyobb érdeklődést vált ki a közönségből. Ezúttal is rengeteg filmet vetítenek: a versenyprogramban szám szerint 90-et, az információs programban pedig még 130-at.

Számtalan külföldi rendező és hazai tehetség mutatkozik be, a korábban említett 90 versenyző alkotásból 14 magyar, melyek között találunk már ismerős filmeket, és olyanokat is, amelyeket eddig nem láthattunk itthon sem. Így például Felméri Cecília Cuckoo című alkotását, Béres Dániel Seven Monts Later című filmjét, vagy Szalay Péter The other side című munkáját.A zsűri idén is neves külföldi tagokból áll: Claudia Lehman német atomfizikusból, aki hobbiból végezte el a filmrendező szakot; Tsanko Vasilev bolgár televíziós filmesből, Carlos Guimares brazil filmkritikusból; állandó zsűritag a kezdetektől fogva a Magyarországon élő német Wolfgang Leis; a zsűri magyar tagja pedig Libor Anita, a filmhu szerkesztője és kritikusa. A szakértő döntnökök egy képzőművész által készített díjakat ítélnek oda, de természetesen számtalan egyéb jutalomban is részesülnek a győztesek.

A BuSHO-t több egyéb program kíséri, így például kiállítások, videóinstallációs performansz, workshopok, és minden, ami filmmel kapcsolatos, s szem-szájnak ingere. A fesztivál megnyitója szeptember 3-án 19 órakor lesz, a Vörösmarty Moziban, melyen Szabó Istvánnal találkozhat a közönség, és levetítik a tavalyi győztes alkotásokat is.

***


BuSHO Filmfesztivál
Helyszín: Vörösmarty Mozi, DocuArt Kocsiszín
Időpont: 2008. szeptember 3-7.
A belépés díjtalan!
Bővebb infó: www.busho.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei