2008. szeptember 17.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti filmpremierek - Nelson, Yoda, Hudson, Zafír, Leo

Az első igazán hűvös őszi héten is változatos filmekkel várják a mozik a filmrajongókat. Még egy ok, hogy esténként ne a hidegben fagyasszuk pirosra az orrunkat, hanem a jó meleg moziban, pattogatott kukorica finom illatába merülve hagyjuk magunkat elringatni.

Fél Nelson

Dan Dunne történelemtanár egy brooklyn-i iskolában. Egy napon az egyik tanítványa szembesül a tanár úr rossz szokásával, miszerint tanítási időn kívül rendszeresen drogot fogyaszt, az ominózus délutánon éppen crack-et szív az iskola mosdójában. A 13 éves lány, akit sokat dolgozó anyja elhanyagol és Dunne között a leleplezés után szépen lassan különleges barátság alakul ki, ami mindkettőjüknek segítségére lehet.
A drogfogyasztó tanár szerepében Ryan Gosling-et láthatjuk, aki az utóbbi években kezdi felhívni magára a filmkedvelők figyelmét, olyan alakításokkal, mint például a Szerelmünk lapjai főszerepe, vagy elgondolkoztató játéka az idén januárban bemutatott meglepő témájú Plasztik szerelem című filmben.

Eredeti cím: Half Nelson
Szereplők: Ryan Gosling (Dan Dunne), Shareeka Epps (Drey)
Rendező: Ryan Fleck
Forgatókönyvírók: Ryan Fleck, Anna Boden
Zene: Broken-Social-Scene
Forgalmazó: Odeon Video

*


Star Wars - A klónok háborúja

A Star Wars újabb folytatásában Obi Wan-Kenobi és Yoda mester a klónok támadásától próbálja megóvni a Galaxist a már többször bizonyított Jedi Lovagok élén. Eközben Anakin Skywalker tanítványa kíséretében egy hatalmas jelentőségű küldetésben jár, melynek során konfliktusba kerülnek Jabbával, a bűnözők urával, és mások is azon ügyködnek, hogy a legendás Jedi Lovag üres kézzel térjen vissza.
George Lucas nem tervezi, hogy teljesen elszakadjon a Csillagok háborúja szereplőitől és környezetétől, bár ebben a filmben csak produceri teendőket vállalt, a rendezést a nem túl ismert Dave Filoni-ra (korábban az Avatar című tévésorozat néhány epizódját írta és rendezte), a forgatókönyv elkészítését pedig többek között Steven Melching-re, a Csillagközi invázió írójára hagyta. Az animációs film nálunk magyar szinkronnal kerül majd bemutatásra.

Eredeti cím: Star Wars: The Clone Wars
Rendező: Dave Filoni
Forgatókönyvírók: Henry Gilroy, Steven Melching, Scott Murphy
Zene: Kevin Kiner
Forgalmazó: Intercom

*


A spanom csaja

Tank különleges szolgáltatást nyújt haverjai számára: ha dobja őket barátnőjük, és szeretnék őt visszaszerezni, egy borzalmas randira viszi a lányokat, így ébresztve rá őket volt-barátjuk tökéletességére - akikhez persze a lányok elkínzottan, de boldogan szaladnak vissza. Ugyanezt a koreográfiát szeretné alkalmazni Dustin is, mikor Tank haverja segítségét kéri Alexis visszahódításához, ám a dolgok visszafelé sülnek el, mikor a randi sehogy sem akar rosszul sikerülni.
Igen, ezt a történetet már hallottuk, a film sztorija némileg hajaz Kate Hudson korábbi, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című vígjátékára, igaz, akkor Kate volt a hárpia, aki mindenáron elmarta volna maga mellől partnerét.

Eredeti cím: My Best Friend's Girl
Szereplők: Dane Cook (Tank), Kate Hudson (Alexis), Jason Biggs (Dustin), Alec Baldwin (Turner professzor)
Rendező: Howard Deutch
Forgatókönyvíró: Jordan Cahan
Zene: John Debney
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


Tabló - Egy romazsaru története

Zafír alhadnagy rendőrként dolgozik, de hiába tanult és becsületes ember, roma származása miatt számtalanszor kell a kirekesztéssel és az emberek rosszindulatával szembesülnie. Helyzetét nem könnyíti meg, hogy egy brutális gyilkossági ügyben kell nyomoznia, melynek gyanúsítottja szintén roma származású.
A lelki válságban vergődő főszereplőt Mucsi Zoltán (Anyád! A szúnyogok, Nekem lámpást adott az úr kezembe Pesten) formálja meg. A film Kertész Ákos A gyűlölet ára című könyve alapján készült, Dettre Gábor, a Felhő a Gangesz felett rendezőjének keze alatt.

Szereplők: Mucsi Zoltán (Zafír), Csuja Imre, Tordy Géza, Szirtes Ági, Fátyol Kamilla
Rendező és forgatókönyvíró: Dettre Gábor
Zene: Alexander Balanescu
Forgalmazó: Best Hollywood

*


Leo

A harminc éves Leo és barátnője, Amanda épp a fiú születésnapjának ünnepléséről tartanak hazafelé, amikor támadás éri őket. A fiú kórházban tér magához, ahol szembesítik a borzalmas hírrel: szerelmét nem tudták megmenteni, és belehalt a verésbe.
A svéd dráma Josef Fares, a 2005-ös Zozo és a 2 évvel korábbi Zsernyákok című filmek készítőjének rendezésben készült, és ő maga is szerepet vállalt a filmben.

Eredeti cím: Leo
Szereplők: Leondard Terfelt (Leo), Sara Edberg (Amanda), Josef Fares (Josef)
Rendező és forgatókönyvíró: Josef Fares
Zene: Jon Ekstrand
Forgalmazó: Cirko Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei