2008. szeptember 23.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek - A tiltott királyság, Zöld hentesek

A MoziÜnnepnek és a meleg mozikba csalogató csúnya időnek köszönhetően ezen a héten annyi újdonsággal jelentkeznek a forgalmazók, hogy képtelenség egy írásban összefoglalni mindet. Ezért kivételesen két részletben ajánljuk az eheti premiereket, ígérjük, hogy a folytatásra sem kell majd sokat várni.

Hívatlanok

Egy fiatal pár, Kristen és James romantikus estét szeretne együtt tölteni egy kényelmes hétvégi házban, ám 3 idegen kopogtatása zavarja meg őket. A maszkos alakok megtámadják a párt, akiknek innentől az eltervezett idillé éjszaka helyett pokoli hajszában kell részt venniük: az életükért küzdenek.
A Liv Tyler (Három a nagylány, Érzéki csalódás) és Scott Speedman (Underworld, Az élet nélkülem) főszereplésével készült horrorfilm valós eseményeket dolgoz fel.

Eredeti cím: The strangers
Szereplők: Liv Tyler (Kristen McKay), Scott Speedman (James Hoyt)
Rendező és forgatókönyvíró: Bryan Bertino
Zene: tomandandy
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


A tiltott királyság

Jason kung fu-filmeken és más harcművészeti mozikon nevelkedett tinédzser, aki szabadidejének nagy részét a Chinatown zálogházban kallódó holmik feltérképezésével tölti. Egyszer aztán igazi kincset talál, a Majomkirály nevű messzeföldön híres ókori kínai harcos botját, aminek segítségével időutazást tehet, és testközelből megismerkedhet kedvenc harcművészetével.
A filmben Jet Li alakítja a Majomkirályt, Jackie Chan pedig a zálogház eladóját. Rob Minkoff rendező korábban az Oroszlánkirály, a Stuart Little kisegér és az Elvarázsolt kastély című filmeket készítette, neve garancia, hogy emlékezetes látványvilágban lesz majd részünk legújabb mozijában is.

Eredeti cím: The forbidden kingdom
Szereplők: Jet Li (Majomkirály), Michael Angarano (Jason), Jackie Chan (Lu Yan/Old Hop)
Rendező: Rob Minkoff
Forgatókönyvíró: John Fusco
Zene: David Buckley
Forgalmazó: Palace Pictures

*


MR 73

Justine-től egy ember elvette a lehetőséget a félelem nélküli, szabad életre, amikor meggyilkolta szüleit. Ezt a férfit ráadásul a hatóságok idő előtt szabadon engedik a börtönből, így a rettegő nő Schneider nyomozó védelmét kéri.
Olivier Marchal rendező (Gengszterek, 36 - Harminchat) legújabb krimijében Franciaország egyik legnépszerűbb, és legfoglalkoztatottabb férfi színésze, Daniel Auteuil alakítja a főszereplő nyomozót, partnernője pedig Olivia Bonamy, aki a francia filmipar legtehetségesebb alkotói (például Vincent Cassel vagy Audrey Tatou) mellett szerezte eddigi tapasztalatait.

Szereplők: Daniel Auteuil (Schneider), Olivia Bonamy (Justine)
Rendező és forgatókönyvíró: Olivier Marchal
Zene: Bruno Coulais
Forgalmazó: Best Hollywood

*


A Zóna

Az utópisztikus Mexikóvárosban egy gazdagabb társadalmi réteg szögesdrótokkal körülhatárolt övezetben kívánja leélni életét, amely teljesen elszigeteli őket a város többi részében uralkodó nyomortól és betegségektől. A kívül rekedt emberek közül sokan kíváncsiak erre az elzárt világra, egy viharos éjszakán pedig három fiatal fiú meg is találja a módját, hogy bejusson, ezért azonban drágán meg kell fizetniük. Kettejüket megölik a csillogó életüket körmükszakadtáig védő kiváltságosok, az utolsó fiú után pedig kíméletlen hajsza indul.
Rodrigo Plá elsőfilmes mexikói rendező alkotásában Daniel Giménez Cacho alakítja a főszerepet, aki a magyar nézők számára is ismerős lehet, hiszen feltűnt már például Az ezredes úrnak nincs, aki írjon című Gabriel García Marquez feldolgozásban, és Almodóvar Rossz nevelés című filmjében is, itt Manolo atyát alakította.

Eredeti cím: La zona
Szereplők: Daniel Giménez Cacho (Daniel), Maribel Verdú (Mariana), Carlos Bardem (Geraldo)
Rendező és forgatókönyvíró: Rodrigo Plá
Zene: Fernando Velázquez
Forgalmazó: Budapest Film

*


Zöld hentesek

Svend és Bjarne egy dán kisváros hentesüzletében dolgozó haverok. Szeretnének megszabadulni basáskodó főnöküktől, ezért elhatározzák, hogy saját üzletet nyitnak, nem is akármilyet. A városka legújabb biohentesboltja ugyanis az egyik srác által véletlenül összedobott étel-különlegeséggel hívja fel magára a figyelmet, a kérdés csak az, hogy a fiúk meg tudják-e ismételni a hatalmas népszerűségnek örvendő fogás elkészítését.
A Wilbur öngyilkos akar lenni és a Testvéred feleségét… forgatókönyvírója, Anders Thomas Jensen ezúttal saját rendezéssel jelentkezik, és a szereplőválogatással máris biztosra ment, hiszen a főszerepeket alakító színészek mindegyikével dolgozott már együtt valamelyik sikerfilmjében.

Eredeti cím: De Grønne slagtere
Szereplők: Mads Mikkelsen (Svend), Nikolaj Lie Kaas (Bjarne / Eigil), Line Kruse (Astrid)
Rendező és forgatókönyvíró: Anders Thomas Jensen
Zene: Jeppe Kaas
Forgalmazó: Cirko Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei