2008. szeptember 24.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek - Ben X, A halállista

Hűen az ígérethez, íme az eheti filmpremierek folytatása. Ennyi lehetőség között csak a bőség zavara nehezíti meg a választást, azért remélhetőleg sikerülni fog. Figyelembe véve a tegnapi listát is, most aztán igazán csak az nem talál neki való filmet, aki nagyon-nagyon nem akar.

Ben X

Ben autista tinédzser, akinek poklot jelent minden nap az iskolában, ahol két fiú folyamatosan zaklatja. Ezért életének egy részét on-line, egy komputer játék világában éli, itt erősnek és szabadnak érezheti magát. Valós hétköznapjai akkor válnak elviselhetővé és élvezhetővé, amikor találkozik egy lánnyal, Scarlite-tal, aki talán végső elkeseredésében zaklatói ellen kitervelt bosszúját is képes meghiúsítani.

Szereplők: Greg Timmermans (Ben), Laure Verlinden (Scarlite)
Rendező és forgatókönyvíró: Nic Balthazar
Zene: Praga Khan
Forgalmazó: Cirko Film

*


A halállista

Light Yagami még fiatal ugyan, de környezete máris biztos lehet benne, a borotvaéles eszű fiú előtt fényes jövő, sikeres karrier áll. Egy véletlen folytán Yagami rátalál a "halállistára", amelyre ha bárki neve felkerül, rövid időn belül lemondhat életéről. A fiú ezt a lehetőséget arra kívánja felhasználni, hogy megtisztítsa a világot a bűnözéstől, és a legveszélyesebb maffiózók és gyilkosok nevét szerepelteti kisajátított listáján, ám arra nem számít, hogy a titokzatos halálesetekre felfigyelve egy szintén briliáns eszű nyomozó ered a nyomába.
Ez a japán misztikus-horror szerte Ázsiában, és Európában is a fesztiválok kedvence volt 2006-ban, végül 4 díjat is bezsebelt.

Eredeti cím: Desu nôto
Szereplők: Tatsuya Fujiwara (Light Yagami), Ken'ichi Matsuyama (L)
Rendező: Shusuke Kaneko
Forgatókönyvírók: Tsugumi Ôba, Takeshi Obata
Zene: Kenji Kawai
Forgalmazó: Elemental Media & Merchandising

*


Import/Export

Az osztrák dráma a napjainkban nagyon aktuális, külföldi munkavállalás melletti boldogulás kérdését boncolgatja egy Ukrajnából Ausztriába érkező ápolónő, és egy Ausztriából kalandvágyból Ukrajnába utazó ex-biztonságiőr (egymástól egyébként független) életének bemutatásán keresztül.
A nálunk szintén hamarosan bemutatásra kerülő Kebelbarát és a Kánikula című filmek Velencei Filmfesztivál-díjas rendezőjének, Ulrich Seidl-nek legutóbbi mozijában a szerepeket teljesen ismeretlen színészek alakítják, ezzel is erősítve az üzenet általánosságát.

Szereplők: Ekateryna Rak (Olga), Paul Hofmann (Pauli)
Rendező és forgatókönyvíró: Ulrich Seidl
Forgalmazó: Szuez Film

*


Házi kedvencek

Szintén a fent említett Ulrich Seidl filmje a Házi kedvencek, ami a modern technika és a kommunikáció világában elmagányosodott embert, és társul maga köré gyűjtött állatait, egymáshoz való viszonyukat mutatja be, dokumentumfilm formájában.

Eredeti cím: Tierische Liebe
Rendező és forgatókönyvíró: Ulrich Seidl
Forgalmazó: Szuez Film

*


Tudod, hogy van ez, Jézus

Ugyancsak Seidl fejéből pattant ki az ötlet, hogy egy dokumentumfilm keretében a sokak által vágyott misztériumba, a gyónási titokba avassa be nézőit. 6 különböző származású, nemű és gondolkozású szereplője legféltettebb érzéseit és élményeit osztja meg a kamerával, és olyan mély betekintést enged saját életébe, hogy talán már azt is meglátjuk, amit nem is szeretnénk.

Eredeti cím: Jesus, du weisst
Szereplők: Elfriede Ahmad, Waltraute Bartel, Hans-Jürgen Eder, Thomas Grandegger, Thomas Ullram, Angelika Weber
Rendező és forgatókönyvíró: Ulrich Seidl
Forgalmazó: Szuez Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei