2008. szeptember 25.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

MoziÜnnep 2008 - Mozijegyek szinte ingyen az egész országban

2008. szeptember 25. és 28. között ötödik alkalommal kerül ismét megrendezésre a MoziÜnnep. Ebben a négy napban maximum 490 Ft-os jegyáron országszerte több mint 200 filmszínházban nézhetjük meg a legújabb filmeket, bepótolhatjuk a nyár legsikeresebb mozijait, és néhány premier előtti vetítésre is sor kerül majd.

A MoziÜnnep remek alkalmat nyújt minden évben, hogy a megszokott jegyáraknál sokkal olcsóbban jussunk hozzá a legújabb filmekhez, ráadásul a vetítések minden alkalommal sokkal felszabadultabb hangulatban zajlanak, mint általában. A premierek közül nagy népszerűségre számíthat például az MR73 a franciák egyik legkedveltebb színésze, Daniel Auteuil (Lány a hídon, Éretlenek) főszereplésével, vagy a Tiltott királyság című, harcművészeti témájú film, amiben Jet Li-t és Jackie Chan-t láthatjuk majd.

A rendezvény során természetesen nem csak premiereket, hanem bemutató előtti vetítéseket is megnézhetünk majd. Ezek közül minden bizonnyal emlékezetes élményt nyújt majd a Tekerd vissza, haver! című Michel Gondry (Az álom tudománya, Egy makulátlan elme örök ragyogása) vígjáték, ugyanúgy, mint a különleges fantáziájú rendező eddigi filmjei. Néhány magyar filmet is lejátszanak majd a mozik még a bemutató időpontja előtt, ilyen lesz például a Bánsági Ildikó és Csuja Imre főszereplésével készült Para, és Gigor Attila A nyomozó című alkotása is, amely a 39. Magyar filmszemlén valóságos díjesőben részesült.

A legújabb filmek mellett néhány régebbi mozit is újra műsorra tűznek a MoziÜnnep folyamán, amelyeket különben már nem lenne alkalmunk a széles vásznon megtekinteni, ilyen lesz például a Harmadik Shrek, vagy Koltai Lajos ismert amerikai főszereplőkkel (Meryl Streep, Vanessa Redgrave, Glenn Close, Claire Danes) készített drámája, az Este.

A mozifilmek és filmszínházak ünnepét, mint remek alkalmat ragadja meg a legújabb budapesti mozi, a Kino arra, hogy megújulva nyissa meg ismét kapuit. A régi Szindbád a teljes átalakítás után, új névvel és megújult épületben artmoziként kíván funkcionálni, ahol a filmvetítések mellett színielőadásokra, szakmai beszélgetésekre is sor kerül majd.

Budapest mellett az ország nagyobb városaiban, például Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Békéscsabán, Székesfehérváron is zajlik majd a MoziÜnnep. A rendezvény alkalmával nem csak filmvetítések, hanem különféle meglepetések is várják majd a látogatókat. A magyar filmek alkotóival például beszélgetést szervez a Művész mozi, de a külföldi filmek kapcsán is sor kerül néhány rendezvényre, például jelmezes Csillagok háborúja felvonulásra a Corvin moziban, vagy kung fu bemutatóra a Sugár Cinemas-ban, a Kung Fu Panda hétvégi vetítései előtt.

A filmek pontos vetítési idejéről és helyszíneiről a MoziÜnnep hivatalos honlapján, vagy a mozik oldalain találhatók részletes információk.

*


MoziÜnnep 2008
Helyszín: Budapest és az ország nagyobb városai
Időpont: 2008. szeptember 25-28. (csütörtöktől vasárnapig)
Jegyárak: maximum 490 Ft
További információ: http://moziunnep.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei