2008. október 3.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Notorious B.I.G. a filmvásznon

1997-ben rejtélyes körülmények közepette meghal, fél évvel 2Pac után. Sokan az ő halálát hozzák összefüggésbe ellenfeléével. Többévnyi találgatás, és okfejtés után jövőre megérkezik a mozifilm, mely Notoriuos B.I.G. életét viszi a vászonra, s talán választ ad bizonyos kérdésekre.

Christopher Wallace, ismertebb nevén Notorious B.I.G. a kilencvenes évek egyik vitatott hip-hop személyisége. Akkoriban Amerikában a keleti, és nyugati parti rapperek szinte divatszerűen cukkolták egymást. Enyhén eltúlozva saját képességeiket rendszeresen drog, illetve fegyverbotrányokba keveredtek. Mégis, a lemezeladásoknak és közönségszimpátiának jót tett a rosszfiús szerep.

Notorioust 1997-ben gyilkolták meg, fél évvel 2Pac után. Egyesek szerint a két rapper halála közötti kapcsolat, miszerint B.I.G.-nek azért kellett bűnhődnie, mert a túlvilágra küldte ellenfelét, nem csupán mérföldköve, hanem további szítója is volt a két part közötti háborúknak.


Többek között ezt az eltúlzott és jócskán túlbecsült korszakot eleveníti fel az a film, mely januártól már látható a tengerentúli mozikban. A Notorious című film egy repper életéről szól, és annak haláláig vezető útjáról. Csodaszámba menne, ha akár egyetlen új dolgot is tudna mutatni a film, hiszen ismerjük már jól, a rövid idő alatt befutott repperek pár évnyi jelenlét után elkészíttetett életmű-filmjeit. Noha, ebben is van üzlet.

A főhőst egy eddig ismeretlen előadó alakítja, hasonló testi adottságokkal, mint elődje. Az azonban kíváncsiságra ad okot, hogy egy filmben szólaltatják majd meg a két, már nem élő ikont, hiszen kettejük halála közti vitatott kapcsolat, és a sokévnyi mendemonda után végre tiszta vizet lehetne önteni a pohárba.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei