2008. október 28.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Faur Anna Lányok című filmje Svájcban versenyez

A hétfőn kezdődött genfi "Cinema Tous Ecrans" filmfesztiválon versenyez Faur Anna diplomafilmje, a Lányok. Szintén a napokban tartják Németország elsőszámú nemzetközi dokumentumfilm szemléjét Lipcsében, ahol három magyar rendező munkáját is bemutatják - adta hírül kedden a Magyar Filmunió.

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg Genfben a "Cinema Tous Ecrans" elnevezésű nemzetközi filmfesztivált. A svájci seregszemlén szerdán mutatják be Faur Anna Lányok című diplomafilmjét. A Lányok a genfi filmfesztivál "Reflet d'Or" díjáért van versenyben.

Az idén harmincéves Faur Anna jelenleg a Cannes-i Filmfesztivál által szervezett "Résidence" négy és fél hónapos szakmai programján vesz részt Párizsban. A műhelymunka keretei között tehetséges ifjú filmkészítők kapnak szakmai támogatást második egészestés filmtervük megvalósításához. A "Résidence" program a nagyvilág pályakezdő filmesei közül évente mindössze tizenkét ifjú tehetséget választ ki. Magyarországról 2000-ben, a Résidence alapításának évében, Iványi Marcell vett részt a rangos szakmai fórumon, majd 2003-ban a programsorozat résztvevői közé Mundruczó Kornél kapott meghívást.

Szintén hétfőn kezdődött Németország legjelentősebb nemzetközi dokumentumfilm fóruma, a DOK Leipzig. Az 51. alkalommal megrendezett lipcsei filmfesztivál válogatásában Bereczki Csaba Életek éneke, Lakatos Róbert Bahrtalo! és Salamon András A város ritmusa című munkáit is bemutatják a német közönségnek.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon olvasható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei