2008. október 30.Mogyorósi
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kelet-európai filmfesztivál Németországban - a Delta is versenyez

Harminc ország száz alkotását mutatják be november közepén a cottbusi filmfesztiválon. Magyarországot idén a már számos sikert elkönyvelő Mundruczó Kornél Delta című munkája képviseli a versenyprodukciók mezőnyében. A díjak odaítéléséről nemzetközi zsűri dönt majd.

Kelet-Németországban november 11. és 16. között immáron 18. alkalommal rendezik meg a hajdani szocialista országok nemzetközi filmfesztiválját. Amint Karina Hemmo, a cottbusi seregszemle sajtófőnöke kedden a Független Hírügynökséget tájékoztatta, idén 30 állam, köztük Magyarország kapott meghívást a rangos moziünnepre. A fesztivál védnöke Matthias Platzek brandenburgi kormányfő és Frank-Walter Steinmeyer német szövetségi külügyminiszter, alkancellár lesz.A cottbusi celluloid-show 100 alkotása közül 10 szerepel a versenyszekcióban. Hazánkat Mundruczó Kornél - Cannes-ban már sikert aratott - filmje, a Delta képviseli.

A hatnapos brandenburgi tartományi fesztivál nemzetközi zsürijét Arta Dobroshi Koszovóból származó színésznő, Andrej Plachow orosz filmes szakember, Katriel Schory az Izrael Filmalapítvány igazgatója, az Oscar-díjas, lengyel díszlettervező, Allan Starski valamint a házigazda németek színeiben Mariette Rissenbeek, a German Films vállalat helyettes vezetője alkotják.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei