2008. október 31.Ignácz
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az ördögűző a legjobb horrorfilm - a britek szerint

William Friedkin 1973-as mesterművét, Az ördögűzőt választották meg a valaha készített legjobb horrorfilmnek brit mozirajongók - derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérésből. A legjobb tízbe beszavazott filmek között csak egy 2000 után készült alkotás található, a 2004-es Fűrész.

A toplista első helyén lévő Az ördögűzőt Stanley Kubrick 1980-ban készített filmje, a Ragyogás követi, a harmadik helyen pedig az 1979-ben készült első Alien film (A nyolcadik utas a halál), Ridley Scott alkotása áll.A lista első tíz helyének a felét a hetvenes években megjelent filmek foglalják el: az említetteken kívül a hatodik helyen a Halloween (John Carpenter, 1978), a kilencediken A vesszőből font ember (Robin Hardy, 1973), a tízediken pedig az Ómen (Richard Donner, 1976) áll.

Az első tízbe még a Bárányok hallgatnak (Jonathan Demme, 1991), a Rémálom az Elm utcában (Wes Craven, 1984) és a Kör (Hideo Nakata, 1998) című filmek kerültek.

Az ötven filmet tartalmazó listán a legrégebbi film az 1922-ben készült német expresszionista mestermű, az FW Murnau rendezte Nosferatu.

A legjobb horrorfilmek listáját a brit HMV zene-, videó-, dvd- és könyvkereskedő vállalat készítette több mint hatezer ember megkérdezésével szeptember 19 és október huszadika között.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei