2008. november 10.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Verzió győztese: Anna Politkovskaya, hét év a frontvonalon

A 2006-ban meggyilkolt újságírónőről készült holland dokumentumfilm nyerte az 5. Verzió Fesztivál 1500 eurós közönségdíját. A Verzió Film Alapítvány 100 ezer forintos különdíját a budapesti seregszemle legprovokatívabb és legtöbb nézőt vonzó alkotása, Hajdú Eszter, A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció című film kapta.

Ötödik alkalommal rendezték meg Budapesten a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált. A hatnapos filmes seregszemlére összesen 300 nevezés érkezett, ebből ötvenhét filmet láthattak a nézők november 4-és 9-e között. A közönség három budapesti helyszínen, a Toldi és a Cirko-Gejzír moziban, valamint az Örökmozgó Filmmúzeumban nézhette meg a világ legjobb emberi jogi dokumentumfilmjeit.

A budapesti dokumentumfilmes seregszemle nem versenyfesztivál. A Verzió nézői döntik el, hogy ki kapja az 1500 eurós Open Society Institute Közönségdíjat. Ebben az évben a nézők szavazatai alapján az Anna Politkovskaya, hét év a frontvonalon című film kapta a Verzió Közönségdíját.

A holland dokumentumfilmben az újságírónő kollégái, a Novaja Gazeta újság szerkesztői nyomoznak Anna Politkovskaya gyilkosa után. Az 1500 eurós közönségdíjat az Open Society Institute ajánlotta fel a nyertes filmnek.

13 teltházas és egy pótvetítés volt a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon. Az öt nap alatt több, mint 3 ezer jegyet váltottak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei