2008. november 20.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Vicky Cristina Barcelona, Katasztrófafilm

Ezen a héten megérkezik hozzánk Woody Allen legújabb alkotása a Bardem-Cruz páros főszereplésével, Vincent Cassel pedig Franciaország egyik legveszélyesebb bűnözőjét mutatja be nekünk. A könnyedebb kikapcsolódásra vágyók az utóbbi évek legnagyobb mozi sikereinek paródiáját láthatják Katasztrófafilm címmel, és máris helyet kap a repertoárban egy karácsonyi témájú mese is.

Vicky Cristina Barcelona

A konzervatív gondolkozású Vicky és a forró vérű Cristina együtt érkezik Barcelonába, hogy nyári vakációjuk alatt felfedezzék a saját Spanyolországukat. Mindkettejük szívét rabul ejti Juan Antonio, a sármos festő, aki szívesen elcsábítaná a lányokat, ám mivel Vicky hűséges kíván maradni jegyeséhez, végül Cristinával kezd viszonyt. Érdekes módon éppen kettőjük kapcsolata ébreszti rá a festőt és mágikus vonzerejű ex-feleségét, María Elená-t, hogy mi is hiányzott a házasságukból, a szálak pedig tovább kuszálódnak, amikor az egyre bonyolódó kapcsolatrendszer Vicky és Cristina barátságára is rányomja bélyegét.

Woody Allen legújabb romantikus filmje a tőle megszokott (pár- és emberi-) kapcsolat-elemzés mellett nem kevés vizuális élménnyel szolgál a nézők részére, ezek egy részét a helyszín, Spanyolország biztosítja majd. Nem kis szerepe lesz azonban a szemet gyönyörködtető látványban a 4 főszereplőnek, Javier Bardem-nek, Penelopé Cruz-nak, Scarlett Johansson-nak és Rebecca Hall-nak, ráadásul az amúgy is tehetséges színészek remélhetőleg elég teret kapnak majd Allen víziói mellett arra, hogy képességeiket még inkább kibontakoztassák.

Szereplők: Javier Bardem (Juan Antonio), Rebecca Hall (Vicky), Scarlett Johansson (Cristina), Penelopé Cruz (María Elena), Patricia Clarkson (Judy Nash)
Rendező és forgatókönyvíró: Woody Allen
Zene: Woody Allen által válogatva
Forgalmazó: Best Hollywood

*


Katasztrófafilm

Egy végzetes éjszakán a természet erői összefogva csapnak le Los Angelesre. A filmben egy csapat huszonéves menekülését követhetjük nyomon a városon keresztül, nem kevesebb fenyegeti őket, mint egy tornádó, egy földrengés, valamint egy aszteroida. Pánikra azonban semmi ok, hiszen nem akármilyen fiatalokról van itt szó: Indiana Jones, Amy Winehouse, Love Guru, a Javier Bardem kinézetű rendőrtiszt, Hellboy és társaik egyesítik erőiket, és barátnőjük megmentése érdekében felveszik a harcot a katasztrófákkal, kivéve persze, amikor ők maguk okoznak néhányat.

A Horrorra akadva sorozat, és a Bazi nagy film alkotógárdája ezúttal összegyúrta eddig szerzett tapasztalatait, és egy filmen belül kívánja megfricskázni az elmúlt évek legnagyobb amerikai kasszasikereit. Segítségükre lesz a siker elérésében Carmen Electra és az utóbbi idők egyik legnagyobb botrányhősnője, Kim Kardashian, férfifronton pedig szintén nem vállaltak kockázatot a készítők, Indiana Jones bőrébe például a Tapló télapóban és a Csajozós filmben már bevált Tony Cox bújik majd.

Eredeti cím: Disaster movie
Szereplők: Tony Cox (Indiana Jones), Ike Barinholtz (Hellboy, Batman, Beowoulf és Caspian herceg egyben), Carmen Electra (Beautiful Assasin), Kimberly Kardashian (Lisa)
Rendezők és forgatókönyvírók: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Zene: Christopher Lennertz
Forgalmazó: Budapest Film

*


Halálos Közellenség: Public Enemy

Jacques Mesrine a francia bűnözővilág egyik legismertebb alakja volt. Pályafutását katonaként kezdte, majd fokozatosan beépült a szervezett bűnözésbe, egy idő után pedig olyan fifikára és gyakorlatra tett szert, hogy megállíthatatlanná vált. Élete és halála olyan megrázó és sorsszerű volt, hogy neve azóta is a legfélelmetesebb bűnözők között kerülhet csak említésre.

Az alvilág eme ismert figurájának kalandos élete nem sűríthető egyetlen filmbe, így az alkotók két részletben tárják a nézők elé Mesrine kegyetlen és véres életútját, mely a gengszter önéletrajzi ihletésű könyvéből táplálkozik. A főszerepben Vincent Cassel-t (A számat figyeld, Visszafordíthatatlan) láthatjuk majd, de a filmben feltűnnek a francia filmipar krémjének más tagjai is, többek között Cécile de France (a Lakótársat keresünk Cézár-díjas színésznője) és Gérard Depardieu.

Eredeti cím: Mesrine: L'instinct de mort
Szereplők: Vincent Cassel (Jacques Mesrine), Cécile de France (Jeanne Schneider), Gerard Depardieu (Guido), Roy Dupois (Jean-Paul Mercier)
Rendező: Jean-François Richet
Forgatókönyvíró: Abdel Raouf Dafri
Zene: Marcus Trumpp, Marco Beltrani
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


Hógolyó haditerv, avagy ki legyen a Télapó? - 3D

Egy csoda folytán a Hóember a Mikulás műhelyében találja magát a karácsonyi sürgés-forgás közepette, és a Hógolyó haditerv keretében nem átallja birokra hívni a piros kabátos öregurat. Küzdelem indul a karácsonyi ajándékosztás jogáért és a gyerekek csodálatáért, a párbaj során pedig olyan hadi eszközök is bevetésre kerülnek, mint a játék-katonák, vagy a csokit spriccelő pisztolyok.

A film ötlete a Hangya boy és a Jimmy Neutron kalandjai rendezőjének fejéből pattant ki és került megvalósításra immár 6 éve. Az újabb bemutató apropóját adja, hogy a gyerekek és felnőttek ezúttal 3 dimenziós verzióban élvezhetik ezt a karácsonyi mesét.

Eredeti cím: Santa vs. Snowman - 3D
Rendező: John A. Davis
Forgatókönyvírók: John A. Davis, Steve Oedekerk
Zene: Harvey Cohen
Forgalmazó: Cinema City

*


Neve: Sabine

A megrázó dokumentumfilmben egy súlyos tüneteket produkáló autista nő és nővérének mindennapjait kísérhetjük figyelemmel, majd bepillantást nyerhetünk a testvérek előéletébe is. A film ábrázolja a betegség jeleinek elhatalmasodását Sabine-on, ugyanakkor rámutat a nő képességeire (zongorázás, nyelvtanulás), amelyek megmutatják, hogy mind ő, mind környezete mennyi energiát fektet betegsége legyőzésébe.

Sandrine Bonnaire francia színésznő, többek között az Estefelé és A szertartás című filmek főszereplőnője saját húgáról készítette ezt a rendkívül személyes hangvételű dokumentumfilmet, házi felvétel-részletekkel téve még közelebbivé mindennapi küzdelmüket.

Eredeti cím: Elle s'appelle Sabine
Rendező és forgatókönyvíró: Sandrine Bonnaire
Zene: Jefferson Lembeye, Nicola Piovani
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei