2008. november 21.Lipták Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A UIP-Duna Film téli moziajánlója

A UIP decemberi, januári és februári filmjei igen színes programot kínálnak az érdeklődőknek a mesétől a thrillerig. A gyerekek Cincin lovag segítségével vonhatják le az örök tanulságot: az aminek látszol, nem egyenlő azzal, ami vagy. Az idősebbeknek a Frost/Nixon interjúk kapcsán készült film nyújthat kikapcsolódást, valamint Clint Eastwood rendezésében az Elcserélt életek című alkotás.

Cincin lovag - animációs film


Egérszegi Cincin egy bátor és derék egér, aki komikusan nagy fülekkel született. Nem hajlandó gyáván élni, mert úgy hiszi, neki olyan sors rendeltetett, mint a lovagmesékben. Cincin egyszerűen túl nagy lélek az ő kicsike világában. Nem tartja be a szabályokat, amiket a közösség elvár egy egértől, ezért elzavarták otthonról. Cincin összebarátkozik egy jószívű patkánnyal, és felkerekednek, hogy megmentsék Borsószem hercegnőt aki nem képes túllátni saját torz nézőpontján. Cincin cimboráját a hölgy kikosarazza, amitől a patkány önpusztító lépésekre szánja el magát. A két barát a kalandok során sok baráttal és ellenséggel találkozik, például egy szolgálólánnyal és a csatornapatkányok gonosz vezérével.

Ebben a mesében egy kisegér tanítja meg egy egész királyságnak, hogy egy kis fény is elég ahhoz, hogy észrevegyük, hogy aminek látszol, az nem egyenlő azzal, aki vagy.

Bemutató időpontja: 2008. december 25.
Eredeti cím: The Tale of Despereaux
Rendezte: Sam Fell, Gary Ross, Robert Stevenhagen
Bővebb infó: www.cincinlovag.hu, www.thetaleofdespereauxmovie.com

*


A szabadság útjai - színes, feliratos amerikai film

Frank (Leonardo DiCaprio) és April (Kate Winslet) beköltöznek új házukba a Revolutionary Roadon. Megfogadják, hogy őket sosem fogják foglyul ejteni a kor társadalmi korlátai, valamint, hogy megtartják függetlenségüket az őket körülvevő kertvárosi tespedtségtől.
Egy idő után azonban azon veszik észre magukat, hogy azzá váltak, amik nem akartak lenni. Egy tipikus amerikai család, akik elvesztették álmaikat. Egy férj, aki értelmetlen munkát végez, és egy háztartásbeli, aki bármit megtenne egy kis önmegvalósításért és szenvedélyért. April egy merész tervvel áll elő: hagyják ott Connecticut kényelmét, hogy Párizsban kezdjék újra életüket. Ez mégsem olyan egyszerű, hiszen egyikük bármi áron menekülni akar, a másikuk meg akarja menteni, amijük van, akármilyen kompromisszumok árán is... A forgatókönyv Richard Yates regényéből készült.

Bemutató időpontja: 2009. január 22.
Eredeti cím: Revolutionary Road
Szereplők: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet
Rendezte: Sam Mendes
Magyar szöveg: Speier Dávid
Gyártó: Paramount, 2008
Bővebb infó: www.revolutionaryroadmovie.com

*


Frost/Nixon - színes, feliratos amerikai film

A Watergate utáni korszakban Richard Nixon (Frank Langella) három éven át hallgatott, de végül 1977 nyarán beleegyezett, hogy egy interjút készítsenek vele. David Frost (Michael Sheen), tévés személyiséget választotta ki tévés gyóntatójának, ezt remélve, hogy könnyedén túljár a showman eszén, és így újra belopja magát az amerikaiak szívébe. A nézők izgatottan várják, hogy a lemondott elnök elismeri-e, hogy visszaélt hatalmával. Sikerül-e Nixonnak kikerülnie a kérdéseket, amelyek szerepét firtatják a nemzet legszégyenletesebb ügyeiben? Vagy Frost meglepi kritikusait, és merészen szembesíti tetteivel nemzedékének legképzettebb politikusát? Az összeütközés fényt derített mindkét férfi gyengéire és erősségeire, míg végül mindketten felhagytak a pózolással, hogy helyette felfedjék a kendőzetlen igazságot.

Az Oscar-díjas rendező, Ron Howard vitte filmre ezt a lenyűgöző csatát Richard Nixon és David Frost között, amely mindkettejüket megváltoztatta, és bevonult a történelembe.

Bemutató időpontja: 2009. január 29.
Eredeti cím: Frost/Nixon
Szereplők: Michael Sheen, Frank Langella, Kevin Bacon
Rendezte: Ron Howard
Forgatókönyv: Peter Morgan
Gyártó: Universal, 2008
Bővebb infó: www.uipduna.hu/frostnixon, www.frostnixon.net

*


Elcserélt életek

Egy reggelen Christine (Angelina Jolie) elbúcsúzik fiától, Waltertől, és dolgozni megy. Mikor hazaér, látja, hogy fia eltűnt. A rendőrség hónapokkal később beállít, mondván, hogy megtalálták a fiút.

Christine tudja, hogy a fiú nem az ő fia, ennek ellenére megengedi, hogy nála aludjon. Mikor tovább ösztökéli a hatóságokat fia felkutatására, Christine ráébred, hogy az alkoholtilalom korában Los Angelesben a nők nem kérdőjelezhetik meg a rendszert. Christine szövetségre lép Briegleb tiszteletessel, aki segít neki a gyermeke megtalálásért folytatott, a város ellen vívott harcban.

Bemutató időpontja: 2009. február 12.
Eredeti cím: Changeling
Szereplők: Angelina Jolie, John Malkovich
Rendezte: Clint Eastwood
Bővebb infó: www.changelingmovie.net

*


A túlvilág szülötte

Casey Bell azóta gyűlölte az anyját, mióta az kisgyermekkorában magára hagyta. Amikor megmagyarázhatatlan események történnek, Casey megérti, hogy miért ment el az anyja. Rémálmok gyötrik, és mikor ébren van, egy szellem kísérti. Sendakhoz, egy spiritisztához fordul segítségért, mert úgy gondolja, ő az egyetlen, aki véget vethet ennek az egésznek. Sendak segítségével Casey felfed egy családi átkot, mely egészen a náci Németországig nyúlik vissza: egy lényre lel, aki képes bárkit vagy bármit megszállni, és minden alakváltáskor egyre erősebb lesz. Az átok új életre kel, és Casey egyetlen esélye a túlélésre, ha lezárja a túlvilági átjárót.

David Goyer thrillere egy igazán izgalmas és fordulatos alkotás.

Bemutató időpontja: 2009. február 19.
Eredeti cím: The Unborn
Szereplők: Odette Yustman, Gary Oldman
Rendezte: David S. Goyer
Bővebb infó: www.theunbornmovie.net

*


Kutyaszálló

Andi (Emma Roberts) és Bruce (Don Cheadle), egy testvérpár, akik egy olyan nevelőotthonba kerülnek, ahová nem lehet állatokat vinni. Andi-nek kell megoldást találni arra, hogy hova vigyék kutyájukat, Pénteket. Együttérző nevelőjük, Bernie óva inti őket, mikor a srácok rábukkannak egy elhagyott hotelre, és elkezdik átalakítani Péntek, és a város összes kutyája számára. Ezzel viszont azt kockáztatják, hogy szétválasztják őket egymástól, ha lebuknak...

Bemutató időpontja: 2009. február 26.
Eredeti cím: Hotel for Dogs
Szereplők: Don Cheadle, Emma Roberts
Rendezte: Thor Freudenthal
Bővebb infó: www.hotelfordogsmovie.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei