2008. november 27.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Alkonyat, Égető bizonyíték, Hazugságok hálója

Sztárparádé érkezik a hazai mozikba ezen a csütörtökön, a Coen testvérek új filmjében John Malkovich, Brad Pitt, valamint George Clooney, a legújabb Ridley Scott moziban pedig Leonardo DiCaprio és Russel Crowe tesz majd a nézők kedvére. Láthatunk egy vámpír-sztorit, egy nagy sikert aratott francia alkotást, a távol-keleti filmek kedvelőit pedig a Sárkányháború csábítja a vetítővászon elé.

Alkonyat

Bella szülei válása után apjával egy kisvárosba költözik, de nehezen illeszkedik be a középiskolai társaságba. Hamarosan találkozik azonban a 90 évesnél alig idősebb, ám magát jól konzerváló Edwarddal, és ripsz-ropsz lelki társakká válnak. Az egyetlen bökkenő csak az, hogy a hamvas arcú Edward sajnos vámpír, ám a jóindulatú fajtából, hiszen embervérrel nem táplálkozik, akárcsak Brad Pitt az Interjú a vámpírral című moziban, talán hasonló, lelkiismereti okok miatt. Ahogy azonban az a nevezetes előd esetében is történt, Edward étvágyát is meghozza a közelében legyeskedő pipihusi illata (mármint Belláé), így az időközben feltűnő ellenségei mellett saját ösztöneivel is meg kell küzdenie.

A főszereplő Kristin Stewart korábban a Pánikszobában tűnt fel, ahol Jodie Foster lányát alakította, felnövekedve pedig utoljára az Út a vadonba című filmben láthattuk. Az Edward-ot alakító Robert Pattinson rövidebb filmográfiával rendelkezik (a Harry Potter és a Tűz serlegében játszott eddig), ám igen valószínű, hogy ezután többet fogunk hallani róla. Egyrészt, mert az Alkonyat segítségével garantáltan fiatal lányok ezreinek szívét rabolja el világszerte, másrészt, mert már készül is a következő projekt-je, amelyben a fiatal Dalí bőrébe bújik majd a zseniális sokoldalú művész, és a nem kevésbé tehetséges Federico García Lorca kapcsolatát boncolgató filmben.

Eredeti cím: Twilight
Szereplők: Kristin Stewart (Bella), Robert Pattinson (Edward), Cam Gigandet (James)
Rendező: Catherine Hardwicke
Forgatókönyvíró: Melissa Rosenberg
Zene: Carter Burwell
Forgalmazza: SPI

*


Égető bizonyíték

Osborne Cox elemző meglepődéssel tapasztalja, hogy italproblémái miatt egyik napról a másikra elvesztette állását a CIA-nál, és felesége, Katie is elhagyni készül őt. A traumák hatására úgy dönt, hogy monitorra veti memoárjait volt munkahelye kapcsán, az irományt tartalmazó CD azonban véletlenül egy aerobic-center két alkalmazottja, Chad és Linda kezébe kerül. Mivel a nő éppen plasztikai műtétjére szeretne némi pénzt összekapargatni, úgy gondolja, jó jövedelem-kiegészítést jelenthet, ha a CD-t átadja az orosz nagykövetségnek…

Joel és Ethan Coen legújabb krimije hozza a testvérpártól megszokott fekete humort, emellett pedig valóságos sztárcsapatot vonultatnak fel benne, hiszen a főbb szerepeket Hollywood nagyágyúi, John Malkovich, Brad Pitt, George Clooney, és a mostanában szárnyra kapó Tilda Swinton vállalták, de a rendezők kabalaszínésznője (mellesleg Joel Coen felesége), Frances McDormand is igen fontos szerepet vállal benne.

Eredeti cím: Burn after reading
Szereplők: John Malkovich (Osborne Cox), Tilda Swinton (Katie Cox), Frances McDormand (Linda Litzke), Brad Pitt (Chad Feldheimer), George Clooeny (Harry Pfarrer)
Rendezők és forgatókönyvírók: Joel és Ethan Coen
Zene: Carter Burwell
Forgalmazza: Budapest Film

*


Hazugságok hálója

Roger Ferris és Ed Hoffman a CIA kiemelkedően tehetséges ügynökei, előbbi az álcázás és beépülés mestere, Hoffman pedig bármilyen összetett terepakció aprólékos lebonyolítására képes pusztán egy laptop segítségével. A két általában egyedül dolgozó ügynök kénytelen összefogni és egymásban megbízni egy újonnan feltűnt terroristavezér kiiktatásának érdekében. Hajszájuk során érintik Irakot, Jordániát, és Dubait, valamint Washington-t is.

A Szárnyas fejvadász, A sólyom végveszélyben és a Hannibal rendezője, Ridley Scott ezúttal a politika és terrorizmus-elhárítás vizeire evez. A fordulatos eseményekben gazdag akciófilm főszereplője Leonardo DiCaprio, aki az utóbbi években nem okozott csalódást a komoly témájú drámák kedvelőinek, (előreláthatólag) januárban pedig a Titanic után ismét Kate Winslet oldalán láthatjuk majd szerepelni, újra drámai kategóriában. Ed Hoffman-t Russel Crowe alakítja, aki Scott-tal úgy tűnik nagy megértésben dolgozik együtt, hiszen az elmúlt 3 évben mindig szerepelt a rendező egy-egy alkotásában.

Eredeti cím: Body of lies
Szereplők: Leonardo DiCaprio (Roger Ferris), Russel Crowe (Ed Hoffman), Mark Strong (Hani), Golshifteh Farahani (Aisha)
Rendező: Ridley Scott
Forgatókönyvíró: William Monahan
Zene: Marc Streitenfeld
Forgalmazza: Intercom

*


Lorna csendje

Egy Belgiumban élő albán lány, Lorna álma, hogy büfét nyithasson, ám a helyzet úgy alakul, hogy ehhez szüksége lesz Fabio, a helybeli alvilág egyik tagjának segítségére. A férfi javaslatára Lorna érdekházasságot köt a drogfüggő Claudy-val, ám ekkor egy orosz maffiózó sok pénzt ígér, ha a lány, a belga állampolgárság elérése érdekében vele lép frigyre. Ehhez azonban szükségessé válik Claudy kiiktatása, és persze az, hogy Lorna az egész akció kapcsán mély hallgatásba burkolózzon.

A Cannes-i Filmfesztiválon hatalmas sikert aratott Jean-Pierre és Luc Dardenne (korábban például A gyermek, illetve Rosetta című alkotásaikkal váltottak ki nagy elismerést) filmje, amely egyúttal felhívta a figyelmet a főszerepet játszó Arta Dobroshi-ra. Magával ragadó alakítása miatt az európai filmkritikusok fényes filmes karriert jósolnak a koszovói származású színésznőnek.

Eredeti cím: Le silence de Lorna
Szereplők: Arta Dobroshi (Lorna), Jérémie Renier (Claudy), Fabrizio Rongione (Fabio), Alban Ukaj (Sokol)
Rendezők és forgatókönyvírók: Jean Pierre és Luc Dardenne
Forgalmazza: Cirko Film

*


D-War - Sárkányháború

Egy ősi koreai legenda szerint 500 évenként a Jó és a Rossz sárkány formájában küzd meg egymással a földön, s a csata eldöntésének kulcsa egy kiválasztottnak született nő. Több száz évvel ezelőtt született Narin, aki a kiválasztottság minden jelét magán viselte, ezért a szerzetesek egy erre kiképzett fiú, Haram védelmére bízták őt. A fiatalok egymásba szerettek, ám sorsuk tragikus fordulatot vett, amikor a gonosz elől menekülve egy szakadékba zuhantak. Ennek a legendának ismeretében napjainkban egy fiatal riporter, Ethan egy katasztrófa helyszínét vizsgálva Los Angeles-ben arra a következtetésre jut, hogy ő a szörnyű halált szenvedett Haram reinkarnációja, és egy Sarah nevű lányban kell megkeresnie a rég elveszett Narin-t.

Az Ethan-t alakító Jason Behr az Átok - The Grudge című film forgatása során már belekóstolt a távol-keleti misztériumokba, az előzetes alapján azonban sejthető, hogy a D-War sajnos inkább visszalépést jelent majd ehhez a filmhez képest, mind technikai megoldások, mind a történet terén.

Eredeti cím: D-War
Szereplők: Jason Behr (Ethan), Amanda Brooks (Sarah), Robert Forster (Jack)
Rendező és forgatókönyvíró: Hyung-rae Shim
Zene: Steve Jablonsky
Forgalmazza: Fórum Hungary

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei