2008. december 4.Pataki Andrea
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nem George Clooney rendezi a Frost/Nixon című filmet

Hiába akart rendezni George Clooney, végül Ron Howardra bízták a Frost/Nixon című film elkészítését. Clooney nem nevezhető zöldfülűnek a szakmában, egy tévésorozat epizódjai mellett a Good Night, and Good Luck, valamint az Egy veszedelmes elme vallomásai című film megrendezése fűződik a nevéhez, és valamennyi produkció jól sikerült.

Ron Howard neve mégis jobban cseng, hiszen ő készítette többek között az Apollo 13-at és az Oscar-díjas Egy csodálatos elmét.

"A Frost/Nixon sztorija hihetetlenül izgalmas, nagyon bánom, hogy nem én rendezhettem meg a filmet " - mondja Clooney.

Richard Nixon, a bukott elnök nagyszabású tévéinterjúban akarja magyarázni a bizonyítványát, azzal a céllal, hogy emlékművet állítson önmagának az utókor számára. Kiválaszt magának egy szerinte nem túl nagy kaliberű tévés személyiséget, Frostot, hogy mikrofonállványul szolgáljon. Csakhogy kiderül: Frost méltó ellenfél Nixon számára. Csapdába csalja a ravasz exelnököt, és arra kényszeríti, hogy valódi arcát mutassa a nézőknek.

A Frost/Nixon egy nagy sikerű színdarab filmes adaptációja. Nem beszélő fejes mozi: a két ellenfél párharca közben megelevenedik egy egész korszak, amikor Amerika megtanulta, hogy a nagyságnak ára van.

A Frost/Nixon hazai bemutatója 2009. január 29-én lesz.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei