2008. december 5.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Muto című olasz film nyerte a 6. Anilogue fődíját

Szerdán este Bécsben hirdettek eredményt a hatodik Anilogue Nemzetközi Filmfesztiválon. A budapesti animációs seregszemle fődíját a Muto című olasz film nyerte. Mások mellett, különdíjat nyert az orosz filmrendező Alexei Alexeev KJFG No.5 című Magyarországon készült animációja.

November 27-e és december 3-a között rendezték meg ebben az évben hatodik alkalommal az Anilogue animációs fesztivált. Az idei év újdonsága, hogy Budapest mellett, Bécsben is várták a nézőket a mozikba.

Az egyhetes animációs fesztivál novemberi rendezvényeit a magyar, a decemberi vetítéseket és a díjátadót pedig az osztrák fővárosban tartották meg. Az egyhetes animációs filmfesztiválon hét teltházas előadás volt, a legnépszerűbb alkotások a Ponyó a tengerparti sziklán, az Idióták és angyalok, a Sita sings the Blues, az Evangelion, a Libanoni keringő és a versenyprogram filmjei voltak.

A fesztivál versenyprogramjába ebben az évben is több mint ötszáz animációs rövidfilmet neveztek Európa számos országából. Ezekből 32 alkotás versengett a seregszemle díjaiért.


Muto


A 6. Anilogue fődíját - a Best of Anilogue elismerést, a Cakó Ferenc vezette nemzetközi zsűri ítélete alapján, a Muto című olasz film nyerte. Három alkotó, Alexei Alexeev, Nicolas Pawlowski és Florian Grolig részesült különdíjban. A budapesti és bécsi nézősereg összesített szavazatai alapján a közönségdíjat Spela Cadez Szerelmi bánat című filmje kapta.

A díjakat szerdán este, a bécsi Filmcasinóban tartott zárógálán adták át.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei