2008. december 5.Szkokan
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Eladó Oscar-szobor? - Mary Pickford díjáról vitáznak

Oscar-szobrocska fölött vitáznak egy Los Angeles-i bíróságon: a némafilm sztárja, Mary Pickford távoli örökösei el akarják adni a díjat, az Akadémia szerint azonban ezt nem tehetik beleegyezése nélkül. Ráadásul a Filmakadémia elővásárlási jogát is hangoztatja: szerinte tíz dollárért bármikor visszavásárolhatja a szobrocskát.

Mary Pickford két Oscart nyert: egyet az 1929-ben forgatott Coquette-ban nyújtott alakításáért, 1976-ban pedig életmű-díjjal gazdagíthatta gyűjteményét. Pickford halála után a szobrocskák harmadik férjére, Charles (Buddy) Rogers-re maradtak. A férfi később másodszor is megházasodott, és új nejének, Beverley-nek a rokonai kívánják most eladni a két Oscar közül az egyiket. Azt állítják: Beverley végakaratát kívánják teljesíteni, és a szoborért remélt 500 ezer dollárt a kaliforniai Buddy Rogers nevű, fiatalokból álló orkesztrának kívánják adományozni.Mary Pickford


Az Akadémia arra hivatkozik, hogy Pickford és Rogers korábban aláírásukkal hitelesítették az őket különleges jogokkal felruházó okmányt. Az örökösök azonban azt állítják, hogy Pickford aláírása a dokumentumon hamis.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei