2008. december 16.Parádi Orsolya
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Budapest Film Golden Globe-jelölt filmjei

Közzétették az Arany Glóbusz-díjakra nevezettek listáját. A Budapest Film által forgalmazott alkotások összesen 8 jelölést kaptak. A felolvasó című dráma 4 kategóriában versenyzik; a jelöltek közé került az Égető bizonyíték, Sean Penn, Frances McDormand, Kate Winslet és Ralph Fiennes.

Stephen Daldry, a Billy Elliot és Az órák rendezője Bernhard Schlink világhírű regényét, A felolvasó-t (The Reader) adaptálta filmvászonra. A második világháborút követő időszakban játszódó, amerikai-német koprodukcióban készült film a következő kategóriákban lett jelölt: a Legjobb dráma, a Legjobb rendező - Stephen Daldry, a Legjobb női mellékszereplő - Kate Winslet, és a Legjobb forgatókönyv - David Hare.

A Legjobb vígjáték kategória jelöltjei közé került a Coen testvérek fekete komédiája, az Égető bizonyíték. A rendezők kedvenc színésznője, Frances McDormand a plasztikai műtétekről álmodó Linda megformálásáért a Legjobb színésznő díjra kapott jelölést.

Gus van Sant új filmjében megrázó erejű emléket állít Kalifornia első nyíltan homoszexuális képviselőjének, Harvey Milk-nek, aki bátorságával megváltoztatta a történelmet. A Milk címszereplője, Sean Penn átütő alakításával érdemelte ki a Legjobb drámai színész jelölést.

A XVIII. század végén játszódó kosztümös dráma, A hercegnő Georgiana Spencer története, aki, mint leszármazottja, Lady Diana, korának egyik legizgalmasabb személyisége volt. Fiatalon ment hozzá Devonshire hercegéhez, ám kis idő múlva már hárman voltak a kapcsolatban. Saul Dibb (Bullet Boy) finomra hangolt történelmi drámáját Pados Gyula fényképezte, a címszerepet Keira Knightley, Devonshire hercegét pedig Ralph Fiennes alakítja, akit a zsűri a Legjobb férfi mellékszereplő Golden Globe-díjára jelölt.

A filmek bemutatójának tervezett időpontja:
A hercegnő - január 15.
Milk - február 19.
A felolvasó - február 26.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei