2008. december 21.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Gael García Bernal és Diego Luna újra egy filmben szerepel

Az Anyádat is! című felejthetetlen mexikói mozi egy csapásra ismertté tette az akkor még 20-as éveik elején járó színészpárost. Hazájukban nemzeti hősökké és elsőszámú szívtiprókká váltak, de nemzetközi szinten is nagy elismerést váltott ki közös filmjük. Újabb munkájuk Rudo y Cursi címmel még idén decemberben bemutatásra kerül Mexikóban, remélhetőleg hozzánk is minél hamarabb eljut.

Gael García Bernal-t egy filmrajongónak sem kell bemutatni, hiszen a megkapó kisugárzású színész az Anyádat is! sikerei után számos lehetőséget kapott, hogy ismét bizonyítsa tehetségét. Többek között a mesés fantáziával megáldott Michel Gondry Az álom tudománya című filmjének bolondos főszereplőjét, illetve az ifjú Che Guevará-t alakította zseniálisan, de többször dolgozott együtt Alejandro González Inárritu-val is (Korcs szerelmek egyik főszerepe, Bábel emlékezetes epizódszerepe), Pedro Almodóvar Rossz nevelésében pedig minden közelében élő nőt és férfit elcsábított, akivel nem állt rokoni kapcsolatban. Hamarosan feltűnik majd a Blindness című filmben, amelyben egyébként Julianne Moore és Mark Ruffalo alakítja majd a központi figurákat.

A kölyökképű Diego Luná-val érthetetlen okból nem volt ilyen kegyes a nemzetközi filmipar, kevesebb alkotásban láthattuk őt, például a Dirty Dancing 2-ben Romola Garai káprázatos mozgású táncpartnereként, illetve mellékszerepekben Robert Duvall és Kevin Costner oldalán a Fegyvertársakban és Tom Hanks-szel a Terminálban. Luná-val kapcsolatos újdonság, hogy Karácsony folyamán az egyik tévécsatorna több alkalommal is vetíti majd Imitátorok című filmjét, ami nem került moziforgalomba nálunk, így ez kivételes lehetőség lesz a megtekintésre.

Gael és Diego egyébként kisgyerekkoruk óta a legjobb barátok, első sikerük óta többször hangoztatták, hogy minél hamarabb szeretnének ismét közös filmben játszani. A mexikói filmipar támogatására Canana néven, elsősorban dokumentumfilmekkel foglalkozó produkciós céget hoztak létre, ám újabb közös szereplésük 7 évet váratott magára. A Rudo y Cursi (angolul Rude and Corny) című filmről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy focista testvérpár vetélkedését mutatja majd be, charolastrakról most nem szól a fáma, ám Gael dalra fakad majd - ezt egyébként Gondry filmje kedvéért is megtette. A produceri teendőket a világszerte híres mexikói hármas-fogat, Alfonso Cuarón, Inárritu és Guillermo del Toro látja majd el, míg a rendezést az Anyádat is! készítőjének testvérére, Carlos Cuarón-ra bízták.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-10-03

Írt kommentek:

29 db

Fyfike 2008-12-21 18:39:23
Nagyon tetszett a cikk. A fenti filmek közül egyedül a Fegyvertársakat nem láttam. Gael García Bernal szerepei sokoldalúbbak, az Amaro atya bűne c.filmet láttam tőle először, míg Diego Lunát szerintem jó nézni a filmvásznon.:-) Persze ez a magánvéleményem. Mindenkinek minden fenti filmet ajánlok megnézésre, van köztük szórakoztató, de a többség inkább elgondolkodtató.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei