2008. december 30.Pataki Andrea
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A túlvilág szülötte - borzongató thriller februárban

2009. február 19-én mutatja be a UIP Duna A túlvilág szülötte című thrillert, melynek rendezője és forgatókönyvírója is David S. Goyer volt. A rémisztő mozi egy fiatal lány megpróbáltatásairól szól, aki egy családi átkot igyekszik megfejteni.

Vannak olyan halott lelkek, akik túl gonoszak ahhoz, hogy bebocsátást nyerjenek a mennyországba. Az örökkévalóságig bolyonganak a két világ közti határmezsgyén és kétségbeesetten keresnek egy új testet, amelybe beköltözhetnek. Néha sikerrel járnak.David S. Goyer forgatókönyvíró/rendező és Michael Bay producer A túlvilág szülötte (The Unborn) című természetfeletti thrillerükben az előholtak borzalmas világába engednek bepillantást.

A film főszereplője egy fiatal lány, Casey Beldon (Odette Yustman), aki gyűlöli az édesanyját, amiért gyerekkorában sorsára hagyta. Ám amikor megmagyarázhatatlan események kezdik feldúlni az életét, megérti, hogy anyja miért menekült a halálba. Kegyetlen álmok és ártó szellemek kínozzák éjjel és nappal, míg kénytelen felkeresni az egyetlen személyt, aki segíthet rajta: Sendak rabbit (Gary Oldman).

Caseynek a rabbi mellett legjobb barátnője, Romy (Meagan Good) és barátja, Mark (Cam Gigandet) segít megfejteni a családján ülő átkot, melynek eredete egészen a náci Németországig nyúlik vissza. A lány megtudja, hogy létezik egy teremtmény, amely képes bárki testét megszállni és minden egyes testből, amelyet bitorol, új erőt nyer magának.

Amikor az átok elszabadul, Caseynek egyetlen esélye marad a túlélésre. Be kell zárnia azt a túlvilági ajtót, amelyet egy meg sem született lény tárt szélesre.

A túlvilág szülötte forgatása 2008. március 2-án kezdődött Chicagóban, abban a városban, ahol David Goyerben először felmerült a film ötlete, és ahol a Platinum Dunes 2004-ben A rettegés házát forgatta. A stáb az első néhány hétben a Barat főiskolán forgatott Chicago Lake Forest nevű külvárosában.A forgatás során mindenkit váratlanul ért egy földrengés, ami pont egy felvétel közben rázta meg a díszleteket. Mivel a jelenség Chicagóban ritka, a stáb és a szereplők hirtelen nem tudták, hogy az épületet tényleg az anyatermészet mozgatta-e meg, vagy a jelenethez tartozó speciális effektus hatását érzik... esetleg valamilyen nyughatatlan szellem keze van dologban.

"A Northridge földrengés [amely 1994-ben rázta meg Los Angelest] éjszakáján is éppen forgattam, és az a kis rengés, amit Chicagóban éreztünk, ahhoz képest szúnyognyi volt csak" - mondja Gary Oldman nevetve. - "Ezúttal azonban éppen egy természetfeletti filmet készítettünk, ezért egy kicsit furcsa, hogy ilyesmi történt egy olyan városban, ahol a földrengések nagyon ritkák."

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
angelika96 2009-04-20 17:21:40
sztem még kellett volna pár dolog meg képek,de am naon jo
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei