2009. január 23.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Rotterdami filmünnep

Fliegauf Benedek és Kardos Sándor legújabb alkotásai, a Csillogás és az Átváltozás világpremierje gazdagítja a 2009. január 21-én kezdődött rotterdami filmfesztivál programját. A befolyásos seregszemle zsűrijében Mundruczó Kornél is helyet foglal, és műsorra tűzik Delta című alkotását is.

38. alkalommal ad otthont Európa legnagyobb kikötővárosa, Rotterdam a hetedik művészet nemzetközi fiesztájának. Az innovatív alkotásokra szakosodott rotterdami nemzetközi filmfesztivál január 21-én kezdődött, és február 1-ig tart.

A fesztivál alkalmával több, mint száz új mozgóképet láthat először a nagyközönség, köztük két szokatlan kísérleti filmet: Fliegauf Benedek 59 perces Csillogás című rendezését és Kardos Sándor Kafka-adaptációját, a 42 perces Átváltozás-t. Utóbbi legfőbb különlegessége, hogy panocast kamerával vették fel, melynek látószöge közel 360 fok.

A befolyásos rotterdami filmfesztivál bemutatja Nemes Gyula Karlovy Vary-ban fődíjjal jutalmazott, a Kopaszi gáton forgatott Letűnt világ című munkáját is.
Mundruczó Kornél a seregszemle díjairól döntő ítészek sorában foglal helyet, a rotterdami fesztiválon műsorra tűzik Delta című legutóbbi filmjét.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei