2009. február 4.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Benjamin Button különös élete, Made in Hungaria

2009. február 5-én mutatják be a mozik az egyre fiatalodó és egyre szerelmesebb Benjamin Button történetét, ellenben Jason Statham nem penget érzelmes húrokat a Szállító 3-ban. 2 magyar film is bemutatásra kerül majd, jön Fenyő Miki zenés, táncos sztorija és a Taxidermia rendezőjének új filmje is.

Benjamin Button különös élete

A gyermekként természetellenesen öreg külsejű és idővel egyre fiatalodó Benjamin Button barátságot köt egy kislánnyal, aki persze egyre idősebb lesz. Amikor a férfi ismét találkozik Daisy-vel, ő felnőtt nővé vált, különleges kapcsolatukat pedig már megalapozták a körülmények…

David Fincher rendező (Harcosok klubja, Játsz/ma) mindig a legjobbat hozza ki Brad Pitt-ből, és általában filmjei színvonalára sem lehet panasz. A női főszerepet Cate Blanchett alakítja, de feltűnik majd Julia Ormond is, aki egy másik szerelmi eposzban, a Szenvedélyek viharában című filmben volt Pitt partnere 15 évvel ezelőtt. A Benjamin Button jelenleg 13 darab Oscar jelölést tudhat magáénak, így szinte az összes fő kategóriában esélyes a díj elnyerésére.

Eredeti cím: The curious case of Benjamin Button
Szereplők: Brad Pitt (Benjamin Button), Cate Blanchett (Daisy), Julia Ormond (Caroline), Taraji P. Henson (Queenie)
Rendező: David Fincher
Forgatókönyvíró: Eric Roth
Zene: Alexandre Desplat
Forgalmazó: Intercom

*


A szállító 3

Frank Martin-t egy ukrán miniszter elrabolt lányának a szállításával szeretnék megbízni, ám ő nem szeretné vállalni a kétes munkát. Persze a nehézfiúk értik a módját, hogy valakit rákényszerítsenek arra, amit nem szeretne megtenni, így Frank makacskodása egy barátja életébe kerül.

Hasonlóan az előző két részhez Luc Besson forgatókönyvíróként és producerként működött közre a lassan sorozattá bővülő film munkálataiban. A szereplők között egyedül Jason Statham a kapcsolódási pont a korábbi részekkel (persze ő is a lényeg), az akció és a pörgés azonban változatlan.

Eredeti cím: The transporter 3
Szereplők: Jason Statham (Frank Martin), Natalya Rudakova (Valentina), Robert Knepper (Johnson)
Rendező: Olivier Megaton
Forgatókönyvírók: Luc Besson, Robert Mark Kamen
Zene: Alexandre Azaria
Forgalmazó: SPI

*


A kuszkusz titka

Slimane egy dél-franciaországi kisvárosban él, és a hajógyárban dolgozik. Egy napon elveszíti állását, és úgy határoz, a végkielégítés összegéből éttermet nyit egy felújított halászhajón, ebben pedig családja és barátai is szívesen segítenek neki. A tervezgetések és hosszú beszélgetések alatt szépen lassan feltárulnak a városka lakóinak álmai.

Abdel Kechiche rendező észak-afrikai bevándorlókról szóló filmje szereplői és témája miatt is hatalmas sikert aratott Franciaországban, a rendezés és a forgatókönyv elnyerte a Cézar-díjat, 2007-ben pedig a Velencei Filmfesztivál zsűrijét is teljesen meghatotta.

Eredeti cím: La Graine et le Mulet
Szereplők: Habib Boufares (Slimane Beiji), Hafsia Herzi (Rym), Mohamed Benabdeslem (Riadh), Farida Benkhetache (Karima)
Rendező és forgatókönyvíró: Abdel Kechiche
Forgalmazó: Best Hollywood

*


Made in Hungaria

Miki Amerikából tér haza Budapestre, és bár a környezet nem sokat változott távollétében, mégis nagyon nehezen illeszkedik vissza régi társaságába. Persze helyzetén az sem segít, hogy egy másik vagány srác az ő helyére pályázik barátai körében, ráadásul barátnőjét is lecsapták a kezéről.

A zenés film természetesen Fenyő Miklós fiatalkorán és karrierkezdésén alapszik, az énekest Szabó Kimmel Tamás, riválisát pedig Fenyő Iván alakítja majd. A rendezésért az a Fonyó Gergely felel, aki korábban többek között a Tibor vagyok, de hódítani akarok című filmet is készítette.

Szereplők: Szabó Kimmel Tamás (Miki), Fenyő Iván (Röné), Kiss Tünde (Vera), Valentin Titánia (Marina)
Rendező: Fonyó Gergely
Forgatókönyvírók: Tasnádi István, Köbli Norbert
Zene: Fenyő Miklós, Gulya Róbert
Forgalmazó: Budapest Film

*


Nem vagyok a barátod

4 fiatal kapcsolatai tudatosan is tudtukon kívül is keresztezik egymást, miközben a barátság és szerelem reményében közelednek egymáshoz.

Pálfi György (Hukkle, Taxidermia) improvizációs filmet készített amatőr színészek szerepeltetésével, és az egész stábtól elvárta, hogy ehhez a formához tartsák magukat. A Nem vagyok a barátod célkitűzése, hogy a különböző érzelmi állapotokat, választási lehetőségeket, reakciókat és következményeket a legkíméletlenebb őszinteséggel mutassa be.

Szereplők: Országh Gyöngyvér, Fátyol Kamilla, Kim Corbisier, Szülek Istán, Gosztonyi Csaba, Páll Zsolt, Czene Csaba
Rendező: Pálfi György
Forgatókönyvírók: Pálfi György, Ruttkay Zsófia, Réthly Attila
Forgalmazó: Budapest Film

*


El Greco

A film a Krétáról származó mesteri festőművész utazását és izgalmas életét mutatja be, így velencei látogatását, és Spanyolországba érkezését, ahol szembeszállt az inkvizíció eszméivel. Tehetsége korábban is nyilvánvaló volt, ám ereje ekkor veszélyessé kezdett válni…

Ennek az életrajzi drámának a megszületése görög és spanyol együttműködés eredménye, mely a hatalmas festőhöz méltó monumentalitással igyekszik emléket állítani neki. A film zenéjét Vangelis szerezte.

Szereplők: Nick Ashdon (El Greco), Juan Diego Botto (Niňo de Guevara), Laia Marull (Jerónima de las Cuevas), Lakis Lazopoulos (Nicolos)
Rendező: Yannis Smaragdis
Forgatókönyvíró: Jackie Pavlenko
Zene: Vangelis
Forgalmazó: Hungaricom

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-09-24

Írt kommentek:

37 db

katika 2009-03-03 12:44:07
Nekem nagyon tetszett a Hungária film!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei