2009. február 6.Csillag Zita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tintaszív - Brendan Fraser tökéletes szerepe

Van tökéletes szereposztás. Brendan Fraser az egyik főszerepet alakítja a Tintaszív című különleges fantasy-filmben, és ezzel az eredeti regény írójának álmát kelti életre. Cornelia Funke, a Tinataszív-trilógia szerzője ugyanis írás közben már eredetileg Brendan Fraser-ről mintázta figuráját - pedig akkor még abban sem lehetett biztos, hogy a regényt egyszer majd megfilmesítik.

- A postán kaptam egyszer egy kötetet - meséli Brendan, aki különleges képességű férfit alakít a filmben: amit hangosan olvas, az kilép a regényből és valóra válik. - Volt benne egy ajánlás, hogy "Köszönet azért, hogy eszembe juttattad ezt a figurát. Remélem, egyszer felolvasod majd a gyerekeidnek." Nem értettem, mi ez, azt hittem, valami vicc, vagy kandi kamerás trükközés, és mindjárt előugrik egy sarokból Ashton Kutcher. Fogalmam sem volt, ki ez a nő, és mi ez a könyv.

A regény és folytatásai Amerikában és Európában is hatalmas sikert arattak, így természetesen következett a megfilmesítés, és Brendan Fraser valóban megkapta a szerepet: az ő felolvasásának köszönhetően kelnek életre a szemünk előtt a legkülönbözőbb középkori és mesebeli figurák. Épp, ahogy az írónő sok évvel ezelőtt, az íróasztala mögött elképzelte.

Tintaszív - Inkheart
Hazai bemutató: március 19.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei