2009. február 13.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tom Cruise lesz a legújabb Cronenberg-film egyik főszereplője

David Cronenberg nem bízta a véletlenre. Legújabb választása Robert Ludlum Matarese klán című regényére esett. A Bourne-trilógia sikere után, és azzal, hogy a főszerepben Denzel Washinton és Tom Cruise fog feltűnni, nem számíthat másra, mint elismerésre. A Matarese klán várhatóan 2010-ben kerül a mozikba.

Robert Ludlum neve sokak számára ismerős lehet: a 2001-ben elhunyt amerikai író több mint 20 világsikerű könyvet írt. Ludlum nevéhez köthető a Hölgykommandó, A negyedik birodalom, A fantom, Az Osterman-víkend - az utóbbiakból film is készült. Műveinek nagy része magyarul is olvasható. 2008 októberében már kiszivárgott a hír arról, hogy Ludlum Matarese klán (The Matarese Circle) című regényét is megfilmesítik. Denzel Washington személye már akkor biztos volt, amikor a rendezőt még ki sem választották. Ma már tudjuk, hogy a rendező nem lesz más, mint A légy, a Pók és az Existenz nagysikerű rendezője, David Cronenberg.

A történet főszereplője két kém - az egyiket Denzel Washington, a másikat a hírek szerint Tom Cruise alakítja majd. A korábban egymás ellen dolgozó kémek most összefognak, és közösen derítik fel a Matarese klán rejtélyét. A Wanted forgatókönyvíró-párosa, Michael Brandt és Derek Haas modernizálják ugyan a történetet, de ügyelnek arra, hogy ne térjenek el túlágosan a regénytől. A forgatást még az idén elkezdik, és várhatóan 2010-re kerül mozikba a Matarese klán, melyhez mindenki nagy reményeket fűz. A stúdió már megvette a folytatás, A Matarese leszámolás (The Matarese Countdown) jogait is, hogy siker esetén - a Bourne-filmekhez hasonlóan - folytassák a történetet.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei