2009. február 24.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Milk, Hét élet, Véres Valentin 3D

2009. február 26-tól a magyar nézők is megtekinthetik Sean Penn Oscar-díjas alakítását a Milk-ben, Will Smith drámázik, Jennifer Aniston és Scarlett Johansson könnyes-komédiázik, és ha mindez nem lenne elég, 3D-ben tér vissza a vérszomjas bányász, hogy egy sok évvel ezelőtti tragédiát megtoroljon.

Milk

Harvey Milk és barátja, Scott a San Francisco-i meleg-közösség kedvelt találkahelyét hozza létre a Castro elnevezésű fotóboltban, majd az eszmecserék és a homoszexuálisok társadalmi helyzetéről és szerepvállalásáról szóló viták hatására úgy dönt, jelölteti magát a város Felügyelő Testületébe. A lelkes kampányt győzelem koronázza meg, így Milk lesz az első homoszexualitását vállaló politikus, aki elismertséget és egyben hatalmat is szerez.

Sean Penn-t éppen tegnap jutalmazták Oscar-díjjal Harvey Milk élethű megformálásáért, de a film mellékszereplői - James Franco, Emile Hirsch és Josh Brolin is büszke lehet alakítására az igaz történetet feldolgozó drámában. A film rendezője az a Gus Van Sant, aki a ’90-es évek elején az Otthonom, Idaho rendezésével az első amerikai filmkészítők között volt, akik megfelelő érzékenységgel nyúltak a homoszexualitás témájához.

Szereplők: Sean Penn (Harvey Milk), James Franco (Scott Smith), Emile Hirsch (Cleve Jones), Josh Brolin (Dan White), Diego Luna (Jack Lira)
Rendező: Gus Van Sant
Forgatókönyvíró: Dustin Lance Black
Zene: Danny Elfman
Forgalmazó: Budapest Film*


7 élet

Hét komoly problémákkal küszködő ember történetét mutatja be a film, akiknek életébe Ben Thomas beleavatkozik, hogy saját titkától megszabadulhasson. A gondos tervbe azonban hiba csúszik, amikor a "kiválasztottak" közül a szépséges Emily maga is erős hatást gyakorol a főszereplő életére.

A vígjáték és akciószerepeiről ismert Will Smith az utóbbi években erősen próbálkozik, hogy drámai tehetségét is megcsillogtassa, erre példa a 7 élet is, amelyet producerként is jegyez. Partnereinek Rosario Dawson-t és Woody Harrelson-t választotta, ők pedig ritkán hibáznak. A rendezői székből Gabriele Muccino osztotta az utasításokat, aki korábban az Így még nem szerettem senkit című aranyos, olasz tinifilmet is készítette.

Eredeti cím: Seven pounds
Szereplők: Will Smith (Ben Thomas), Rosario Dawson (Emily Posa), Woody Harrelson (Ezra Turner), Michael Ealy (Ben bátyja), Barry Pepper (Dan)
Rendező: Gabriele Muccino
Forgatókönyvíró: Grant Nieporte
Zene: Angelo Milli
Forgalmazó: Intercom

*


Nem kellesz eléggé

Gigi tökéletes szerelemről, Beth stabil kapcsolatról és házasságról, Anna pedig énekesnői karrierről álmodozik, és egy barátról, aki támogatja ebben. A lányok életében feltűnő férfiak némelyike csupán keresztezi útjukat, mások egyenesen átgázolnak rajtuk, a félreértések, eltérő vágyak és kommunikációs problémák pedig számos komikus és szomorú pillanatot eredményeznek.

A film parádés szereplőgárdát vonultat fel, a meg nem értett lányok között feltűnik Jennifer Connelly, Drew Barrymore, Scarlett Johansson és Jennifer Aniston is, az általuk megformált szereplők életét pedig többek közt Ben Affleck, Justin Long és Bradley Cooper édesíti meg, amikor éppen nem megkeserítik.

Eredeti cím: He’s just not that into you
Szereplők: Scarlett Johansson (Anna), Jennifer Aniston (Beth), Ginnifer Goodwin (Gigi), Jennifer Connelly (Janine), Justin Long (Alex), Ben Affleck (Neil)
Rendező: Ken Kwapis
Forgatókönyvírók: Marc Silverstein és Abby Kohn
Zene: Cliff Eidelman
Forgalmazó: Intercom*


Véres Valentin 3D

Tom hazatér Harmony városába 10 évvel a szörnyű bányatragédia után, melyet maga okozott, s melynek egyetlen túlélője, egy Harry Warden nevű bányász akkoriban a városka 22 lakosán torolta meg brutálisan a véletlen balesetet. Warden-t a gyilkosságok után szintén megölték ugyan, ám szelleme nem hagy lehetőséget Tom-nak, hogy békében dolgozza fel emlékeit, és valaha is visszatérhessen korábbi életéhez.

Az 1981-es film remakejeként készített 2009-es Véres Valentin a Sikoly és a Vérfarkas vágójának rendezői víziója, mely bővelkedik vérben és kegyetlenségben. A horrort a 3D technológia teszi igazán valóságossá a nézők számára.

Eredeti cím: My bloody Valentine 3D
Szereplők: Jensen Ackles (Tom), Jaime King (Sarah), Kerr Smith (Axel)
Rendező: Patrick Lussier
Forgatókönyvírók: Zane Smith és Todd Farmer
Zene: Michael Wandmacher
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


Kutyaszálló

Andi-t és Bruce-t kiskutyájuk vezeti egy elhagyott hotel nyomára, ahol több gazdátlan blöki is tengeti életét. A gyerekek elhatározzák, hogy minden fantáziájukat és energiájukat bevetve a lerobbant szállodában álomotthont és szórakoztatóparkot rendeznek be a város összes kóborló kutyája részére.

A Kutyaszálló családi film, melynek főszereplői Emma Roberts (Aquamarine) és Jake T. Austin (Varázslók a Waverly hegyről) mellett egyértelműen a minden fajta képviseletében felvonuló tarkabarka kutyák. Don Cheadle és Lisa Kudrow figurái az értetlen és örökké akadékoskodó felnőttek világát képviselik.

Eredeti cím: Hotel for dogs
Szereplők: Emma Roberts (Andi), Jake T. Austin (Bruce), Don Cheadle (Bernie), Lisa Kudrow (Lois)
Rendező: Thor Freudenthal
Forgatókönyvírók: Robert Schooley, Jeff Lowell és Mark McCorkle
Zene: John Debney
Forgalmazó: UIP-Duna Film*


A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik

A kommunizmus béklyói elől Németországba emigráló bolgár család autóbalesetet szenved, a szülők nem élik túl, fiukat pedig amnézia kínozza a tragédia óta. A fiatal férfi nagyapja gyermekkori emlékeinek felidézésével próbálja unokáját meggyógyítani.

A bolgár, szlovák, német és magyar együttműködésben készített film központi témája a nyugati kultúrában nevelkedett, posztkommunista országból származó ember "tudathasadása". A nagyapa megformálója Miki Manojlovic, akit A papa szolgálati útra ment és a Valaki más Amerikája című filmekben is láthattunk korábban.

Eredeti cím: Svetat e golyam i spasenie debne otvsyakade
Szereplők: Carlo Ljubek (Alex), Miki Manojlovic (Bai Dan), Gryllus Dorka (Maria)
Rendező: Stephan Komandarev
Forgatókönyvírók: Stephan Komandarev, Yurii Dachev és Dusan Milic
Zene: Stephan Valdobrev
Forgalmazó: Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége

*


Akaratlanul

A film szereplői nagy nyomás alatt rossz döntéseket hoznak, habár hideg fejjel és körültekintéssel ezek elkerülhetőek lennének. Így azonban életük szomorú fordulatot vesz, amelyből nincs kiút, ha nem rendelkeznek kellő akaraterővel.

Ruben Östlund a svédek egyik legígéretesebb rendezőtehetsége, aki hazájában már bizonyított, de nálunk eddig nem mutatták be filmjeit. Az Akaratlanul című moziban országának 5 egymástól eltérő és független személyiségtípusát mutatja be, akik azonos típusú helyzetben hasonlóképpen: akaratukat félretéve cselekszenek.

Eredeti cím: De Ofrivilliga
Szereplők: Sara Eriksson (Sara), Linnea Cart-Lammy (Linnea), Villmar Björkman (Villmar), Leif Edlund (Leif), Maria Lundgvist (Maria)
Rendező: Ruben Östlund
Forgatókönyvírók: Ruben Östlund és Erik Hemmendorff
Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei