2009. március 4.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Hajrá, boldogság!, Watchmen: Az őrzők

Március első hetében egy vidám, színes egyéniségről szóló angol zenés vígjáték sürgeti a tavasz beköszöntét a magyar mozikban. E hónap 5-én érkezik hozzánk a Watchmen: Az őrzők című film is, amit az akciófilmek és képregények rajongói várhatnak tűkön ülve, és a Largo Winch is izgalmasnak ígérkezik.

Hajrá, boldogság!

Poppy Londonban élő tanítónő, imádja a zenét és táncot, jókedve pedig semmilyen körülmények között nem hagyja cserben. Arra törekszik, hogy környezetének is átadhasson valamennyit vidámságából és pozitív hozzáállásából, ebbéli missziójában a legújabb kihívást a folyton morc vezetés-oktatója jelenti. A két homlokegyenest különböző életszemléletű ember hétről hétre újra találkozik, az órák már nem csupán a jogosítvány megszerzéséről szólnak, hanem kettőjük, valamint az életigenlés és a pesszimizmus viadaláról.

Sally Hawkins (Kasszandra álma) olyan hitelesen és elragadóan alakítja az örök-vidám tanítónőt a Titkok és hazugságok rendezőjének, Mike Leigh-nek legújabb filmjében, hogy játéka a Berlinale és az idei Golden Globe zsűrijét is teljesen meghatotta, a film forgatókönyve pedig az Oscarért folyó szoros versenyben is részt vett.

Eredeti cím: Happy-go-lucky
Szereplők: Sally Hawkins (Poppy), Eddie Marsan (Scott), Alexis Zegerman (Zoe), Elliot Cowan (könyvárus), Andrea Riseborough (Dawn)
Rendező és forgatókönyvíró: Mike Leigh
Zene: Gary Yershon
Forgalmazó: SPI

*


Make it happen - Dobd be magad!

A film egy fiatal kisvárosi lány története, aki könyvelőként dolgozik, ám nem titkolja vágyát, hogy táncosnőként érhessen el sikereket. Chicago-ba utazik, mert szeretne felvételt nyerni a város leghíresebb tánciskolájába, ott azonban elutasítják. Ekkor állást vállal egy nightclubban, ahol nemcsak egyedi tánctudására derül hamarosan fény, hanem egy új stílust is felfedez.

A Lauryn-t alakító Mary Elizabeth Winstead-et korábban pompom-lányként láthattuk a Halálbiztosban, bár tánctudását akkor nem csillogtatta, a Flashdance nyomdokain haladó Make it happen-ben azonban ennek is bizonyítékát adja.

Eredeti cím: Make it happen
Szereplők: Mary Elizabeth Winstead (Lauryn), Ashley Roberts (Brooke), Riley Smith (Russ)
Rendező: Darren Grant
Forgatókönyvírók: Nicole Avril és Duane Adler
Zene: Paul Haslinger
Forgalmazó: Budapest Film

*


Watchmen: Az őrzők

A szuperhősök keserves napokat kénytelenek megélni - a világ a nukleáris háború küszöbén áll, az emberfeletti tulajdonságokkal rendelkező őrzők tevékenységét betiltották Amerikában, egyiküket ráadásul brutálisan meggyilkolják. Rorschach a bűntett nyomába ered, ám hamarosan szörnyű felfedezést tesz: volt kollégájának halála egy széleskörű, komoly összeesküvés része, ami az emberiség és pártolóik vesztére tör.

A Watchmen Alan Moore képregény-sorozatának adaptációjaként készült, a rajzolt képkockákat Zack Snyder, a Holtak hajnalának és a 300-nak rendezője álmodta vászonra, aki előző filmjeihez képest csak fejlesztett a különleges látványvilágon, és a legújabb számítógépes trükköket veti be az akció és sci-fi műfaj szerelmeseinek elbűvölésére.

Eredeti cím: Watchmen
Szereplők: Jackie Earle Haley (Rorschach), Billy Crudup (Dr. Manhattan), Malin Akerman (Laurie Jupiter)
Rendező: Zack Snyder
Forgatókönyvírók: Alex Tse és David Hayter
Zene: Tyler Bates
Forgalmazó: UIP-Duna Film

*


Largo Winch: Az örökös

Nerio Winch milliomos erőszakos halála után jópáran pályáznak hatalmas vagyonára. A férfi azonban titokban egy boszniai árvaházból magához vett egy fiút évekkel ezelőtt, így az örökség és a felelősség Largo-t illeti. Az örökösnek feltett szándéka, hogy apja gyilkosain bosszút áll, ám ellenlábasai körmönfont módon börtönbe juttatják, hogy kezüket a hatalmas Winch-birodalomra tehessék.

Jérôme Salle francia rendező filmje szintén adaptáció, méghozzá dupla, hiszen az azonos című képregény (Jean Van Hamme és Philippe Francq közös műve), és az abból készült sorozat alapján készült. A szereplőgárdában Az angol beteg és a Keserű méz sztárja, Kristin Scott Thomas is feltűnik, a központi figurát alakító Tomer Sisley pedig korábban a Pokoli alvilág és a Te meg én című filmekben szerepelt. A Largo Winch megfelelő lehetőség lehet számára, hogy szélesebb körben is megismertesse nevét, hiszen az eredeti képregény nagy népszerűségnek örvend, így az adaptáció is jelentős érdeklődésre tarthat számot.

Eredeti cím: Largo Winch
Szereplők: Tomer Sisley (Largo Winch), Kristin Scott Thomas (Ann Ferguson), Miki Manojlovic (Nerio Winch), Mélanie Thierry (Léa/Naomi)
Rendező: Jérôme Salle
Forgatókönyvírók: Jérôme Salle és Julien Rappeneau
Zene: Alexandre Desplat
Forgalmazó: Best Hollywood

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei