2009. március 4.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mozgóképeink Finnországban

Cakó Ferenc, Mohi Sándor és Alexei Alexeev mozgóképei indulnak a tamperei nagydíjért: március 4-én kezdődik Észak-Európa elsőként alapított nemzetközi filmversenye Finnországban. A tamperei fesztivál az egyike annak a 13 nemzetközi rövidfilm versenynek, melyek fődíjasai az Európai Filmakadémia rövidfilm díjára nominálnak.

73 országból benevezett 3000 alkotásból válogatták a tamperei filmfesztivál nemzetközi versenyprogramját. Észak-Európa egyik legrégebbi, az 1969-ban alapított seregszemléjét március 4-8. között rendezik meg Finnországban.

A tamperei nagydíjért versenyző rövidfilmek között lesz Cakó Ferenc Arc és Alexei Alexeev KJFG No. 5 című animációja, valamint Mohi Sándor egy idős paraszt házaspár létért való küzdelmét megörökítő Imádság című dokumentumfilmje.

A tamperei fesztivál az egyike annak a 13 nemzetközi rövidfilm versenynek, melyek fődíjasai az Európai Filmakadémia rövidfilm díjára nominálnak.

2009 újdonsága, hogy a Filmakadémia a tavalyi évben jelölt filmeket világkörüli turnén mutatja be. Az első állomás Tampere. A 13 alkotásból álló "Short Matters!" című válogatás - köztük Nemes Jeles László Türelem című mozgóképe - az év folyamán számos rangos filmfórumon kerül bemutatásra Szófiától Lecce-ig és Vilniustól Jeruzsálemig, összesen 15 nagyvárosban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei