2009. március 19.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipermierek: Kétely, Spirit, Tintaszív, Elrabolva

Van olyan, hogy a mennyiség nem megy a minőség rovására, és éppen ennek lehetünk szemtanúi ezen a héten a magyar mozikban. Láthatjuk Meryl Streep-et, amint egy kegyetlenül szigorú apáca bőrébe bújik, Liam Neeson-t egy tőle meglehetősen szokatlan szerepben, érkezik hozzánk Frank Miller legújabb képregény-feldolgozása, Brendon Fraser pedig egy komplett mesevilágot olvas valóra nekünk.

Kétely

Flynn atya a liberalizmus fuvallatát hozza a szigorú elvek mentén vezetett, katolikus bronx-i iskolába. Ezzel hamar kivívja a vaskalapos igazgatónő, Beauvier nővér ellenszenvét, amikor pedig az apácában felmerül a gyanú, hogy a pap túlzott érdeklődést tanúsít egyik tanítványa irányába, mindent megtesz azért, hogy leleplezze, és eltávolítsa a férfit az intézmény falai közül.

Az Életben maradtak című film forgatókönyvírójának, John Patrick Shanley-nek számos díjra jelölt második rendezése komoly drámát ígér, a mesteri színészi játékra pedig Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman (Capote, A boldogságtól ordítani) neve jelent garanciát.

Eredeti cím: Doubt
Szereplők: Meryl Streep (Aloysius Beauvier nővér), Philip Seymour Hoffman (Brendan Flynn atya), Amy Adams (James nővér), Viola Davis (Mrs. Miller), Joseph Foster (Donald Miller)
Rendező és forgatókönyvíró: John Patrick Shanley
Zene: Howard Shore
Forgalmazza: Fórum Hungary

*


Spirit - A sikító város

Central City-ben a titokzatos Octopus szedi áldozatait, aki megpillantja az arcát, nem maradhat életben. Ördögi erejével ember nem szállhat szembe, erre csak Spirit-nek, az új életre kelt ex-nyomozónak van lehetősége. Mielőtt azonban sor kerülne a végső összecsapásra, Spirit számtalan veszélyes csábítást kell, hogy legyőzzön.

A 300 és a Sin City alkotója jóvoltából újabb képregény elevenedik meg a vásznon a Spirit formájában, az eddigiekkel ellentétben azonban ezúttal Frank Miller maga gondoskodott a rendezésről is. Legújabb alkotásának látványvilága és sztorija hajszálnyival sem marad el a korábbi adaptációk mögött, és ezúttal is figyelemre méltó színészekkel dolgozott, a szereplők vonzerejével csak veszélyességük veszi fel a versenyt.

Eredeti cím: The Spirit
Szereplők: Samuel L. Jackson (Octopus), Michael Macht (Spirit/Denny Colt), Eva Mendes (Sand Saref), Scarlett Johansson (Silken Floss), Jamie King (Lorelei Rox)
Rendező: Frank Miller
Forgatókönyvírók: Frank Miller és Will Eisner
Zene: David Newman
Forgalmazza: Budapest Film

*


Tintaszív

Aki szeret olvasni, minden bizonnyal tapasztalta már, hogy lehetséges olyan elmerülés, amikor a könyvben szereplő történet szinte megelevenedik az ember szeme előtt. A könyvkötőként dolgozó Mo azonban olyan képességgel rendelkezik, aminek segítségével az olvasott könyv szereplői hús-vér valójukban jelennek meg körülötte, ha hangosan felolvas egy mesét. Habár ez a lehetőség eleinte nagyon izgalmasnak tűnik, a férfi családját komoly veszélybe sodorja, hogy megmeneküljenek, hajmeresztő utazásba kell kezdeniük a megelevenedett mesék világában.

A film alapjául szolgáló regény Cornelia Funke német bestseller-író tollából származik, nálunk Bűvölet címmel jelent meg. Mo karakterére maga az írónő szemelte ki Brendan Fraser-t, a segítségére siető könyvrajongó rokont pedig Helen Mirren (A királynő, Caligula) alakítja, ám még velük együtt is igen nehéz dolga lehetett Iain Softley rendezőnek, hogy képi elemekkel utolérhesse a Funke által alkotott lenyűgöző fantáziavilágot.

Eredeti cím: Inkheart
Szereplők: Brendan Fraser (Mortimer Folchart), Eliza Bennett (Meggie Folchart), Paul Bettany (Dustfinger/Porkéz), Andy Serkis (Kaprikorn), Helen Mirren (Elinor Loredan)
Rendező: Iain Softley
Forgatókönyvírók: David Lindsay-Abaire és Cornelia Funke
Zene: Javier Navarrete
Forgalmazza: Intercom

*


Elrabolva

Bryan Mills volt-titkosügynök igyekszik minden idejét imádott lányával tölteni, és nagyon nehezére esik az elszakadás, mikor Kim Párizsba utazik vakációra. Éppen telefonon beszélgetnek, amikor az apa kénytelen végighallgatni, ahogy lányát elrabolják, és ígéretet tesz, hogy felhasználva ügynökként szerzett tapasztalatát, akár a fél világot felégetve, de nyomára bukkan az emberrablónak.

Liam Neeson-re nem jellemző, hogy akcióhősök szerepébe bújna, most mégis elvállalta Pierre Morel és Luc Besson felkérését. Bízzunk benne, hogy ez a választás nem véletlen, és a zseniális színész a maximumot hozza ki a viszonylag sablonos aggódó apa-karakterből.

Eredeti cím: Taken
Szereplők: Liam Neeson (Bryan Mills), Maggie Grace (Kim), Radivoje Bukvic (Anton), Famke Janssen (Lenore)
Rendező: Pierre Morel
Forgatókönyvírók: Luc Besson és Robert Mark Kamen
Zene: Nathaniel Mechaly
Forgalmazza: SPI

*


Apaföld

Egy börtönből szabadult apa a nulláról szeretné újra felépíteni kapcsolatát fiával, aki valaha rajongott érte. A kamaszok azonban változnak, és az sem feltétlenül jó módszer, ha az ember elcsábítja a fia nagynénjét (aki után mellesleg ő maga is ácsingózik), végül az egykori szeretet olyan mértékű gyűlöletbe csap át, hogy a fiú végzetes elhatározásra jut.

Aki ismeri Oidipusz király történetét, annak nem fognak fergeteges meglepetést okozni Nagy Viktor Oszkár Filmszemle-díjas alkotásának eseményei. A főszerepekben A londoni férfi és a Fövenyóra színészét, Derzsi Jánost, valamint először vásznon Nagy Andreát láthatjuk, a fiút pedig a szintén elsőfilmes Ravasz Tamás alakítja maximális beleéléssel.

Szereplők: Derzsi János (Apa), Ravasz Tamás (Fiú), Nagy Andrea (Ági)
Rendező és forgatókönyvíró: Nagy Viktor Oszkár
Zene: Ágai Péter
Forgalmazza: Mozinet

*


Vak szerelmek

Juraj Lehotský dokumentumfilm-rendező a világtalanok hétköznapjait bemutató filmjével lép először színre a magyar nézők előtt. A film a szerelem oldaláról közelíti meg szereplőinek életét, a megható történetet pedig különdíjjal jutalmazta a Cannes-i Filmfesztivál zsűrije.

Eredeti cím: Slepé lásky
Rendező: Juraj Lehotský
Forgatókönyvírók: Juraj Lehotský és Marek Leščák
Operatőr: Juraj Chlpik
Forgalmazza: Cirko Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei