2009. március 20.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Animációs film nyitja a 62. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált

2009. május 13-án a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált rendhagyó módon a Disney Pixar stúdió legújabb animációs filmjével nyitják meg. 62 év alatt erre még nem volt példa, így a John Lasseter által rendezett Up az első 3D animáció, ami nem csupán részt vesz, de el is kezdi a jeles eseményt.

Toy Story, Egy bogár élete, Némó nyomában, A hihetetlen család, Verdák, L1ecsó, WALL-E, Volt - sokak által ismert, nem feltétlenül gyermekeknek készített animációs filmek, melyek John Lasseter nevéhez kötődnek. A sort egy 3D animáció folytatja. Az Up főszereplője egy 78 éves nyugdíjas öregúr, aki héliumos léggömböket szerel házára, és így repül Dél-Amerikába. Társa egy 9 éves kisfiú, aki véletlenül az öregúr tornácán ragadt.

A film rendezői Pete Docter és Bob Peterson, míg az idős utazó, Carl Fredricksen Ed Asner hangján szólal majd meg. Amerikában 2009. május 29-én, Angliában pedig 2009. október 16-án mutatják be azt az animációs filmet, ami a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál történetében úttörő lehet. Walt Disney jóvoltából animációs filmek a kezdetektől részt vettek a neves fesztiválon, nyitófilmként azonban még egy sem szerepelt. 1947-ben például itt mutatták be a Dumbót. A hivatalos programot csak április 23-án hirdetik ki, így még nem lehet tudni, hogy az Up szerepelhet-e a versenyprogramban. A fesztivál 2009. május 13. és 24. között kerül megrendezésre.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei