2009. március 25.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: A Boszorkány-hegy, A túlvilág szülötte

Ezen a héten az erős idegzetű, és természetfeletti jelenségeket kedvelő nézőknek kedveznek a filmforgalmazók. Március 26-tól ugyanis egy ufós akciófilmet láthatunk a mozikban The Rock főszereplésével, és érkezik egy hátborzongató horror is Gary Oldman-nel.

A Boszorkány-hegy

Jack Bruno las vegas-i taxisofőr egy unalmasnak ígérkező munkanapján rutinfuvart vállal: két tinédzser, egy lány és egy fiatalabbnak tűnő fiú huppan be a hátsó ülésre. Mire azonban kijutnak a városból, fény derül rá, hogy a megtévesztő külső mögött két, igencsak különleges képességekkel rendelkező földönkívüli bújik meg, úticéljuk pedig a titokzatos Boszorkány-hegy, ahol becsapódott űrhajójukat szeretnék megtalálni. Az idő ráadásul szorít, ha Sarah és Seth nem érnek rövidesen a járgányukhoz, előreláthatatlan és brutális események fognak elszabadulni. Persze így is…

A taxis szerepében domborító The Rock (polgári nevén Dwayne Johnson) felett nem múltak el nyomtalanul azok az évek, melyek üresfejű izompacsirtaként megélt fénykora óta elteltek, már ami külsejét illeti, színészi játéka persze nem változott. Andy Fickman rendezővel egyébként már a Gyerekjáték című 2007-es filmben is együtt dolgoztak, a csapat a Boszorkány-hegy elkészítésekor AnnaSophia Robb-bal (Charlie és a csokigyár, Híd Terabithia földjére), Carla Gugino-val (Sin City, Éjszaka a múzeumban) és az Ébredő sötétség című akciófilm korábbi főszereplőjével, Alexander Ludwig-gal egészül ki.

Eredeti cím: Race to Witch Mountain
Szereplők: The Rock (Jack Bruno), Carla Gugino (Dr. Fiedman), AnnaSophia Robb (Sarah), Alexander Ludwig (Seth)
Rendező: Andy Fickman
Forgatókönyvírók: Matt Lopez és Mark Bomback (Alexander Key azonos című könyve alapján)
Zene: Trevor Rabin
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


A túlvilág szülötte

A különös események Casey életében rémálmokkal kezdődnek, melyekben visszatérő szereplő egy élénk kék szemű kisfiú. Mikor Casey szemének színe elkezd változni, úgy dönt, utánajár a rémisztő álmok eredetének. Így tudja meg, hogy családjuk életét évtizedek óta egy átok pecsételi meg: ikerterhesség esetén csak az egyik gyerek születik meg élve, a túlvilágon boldogtalanul bolyongó ikerpár szelleme pedig mindent megtesz, hogy végre ő maga is lehetőséget kapjon az életre, méghozzá testvére testében. A fiatal lány életében egyre sűrűsödő szörnyű események arra engednek következtetni, hogy most is éppen egy ilyen folyamat zajlik, így Casey úgy dönt, szakszerű segítséget vesz igénybe, és ördögűzésnek veti alá magát.

A film vonzerejét jelentheti a szövevényes horrorisztikus sztori mellett Gary Oldman játéka is, az ördögűző megformálását bízta rá David S. Goyer rendező. Goyer-nek egyébként ez a film rendezői bemutatkozása is egyben, őt korábban forgatókönyvíróként ismerhettük, olyan filmek kapcsán, mint például A sötét lovag és a Hipervándor.

Eredeti cím: The unborn
Szereplők: Odette Yustman (Casey), Gary Oldman (Sendak rabbi), Jane Aléxander (Sofi Kozma)
Rendező és forgatókönyvíró: David S. Goyer
Zene: Ramin Djawadi
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-09-24

Írt kommentek:

37 db

katika 2009-03-30 20:08:46
Hú ez a túlvilág szülötte nagyon kemény lesz,a bemutató alapján,biztos megnézem majd.
A boszorkányhegy sztorija és címe nekem nagyon ismerős,mintha kamaszkoromba ment volna a tévében egy ilyen című és témájú sorozat.Bár lehet rosszul emlékezem.A képeket viszont felcserélték)))
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei