2009. április 2.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Szörnyek az Űrlények ellen, Berlin Calling, Együtt

Spielberg álomgyárának legújabb animációs meséje elsősorban a gyerekeket és fiatalokat vonzza majd a mozikba, a következő generáció techno-t kedvelő tömegeit egy német DJ sztorija hozhatja lázba, a különlegességeket kedvelő mozirajongókat pedig garantáltan leveszi majd a lábáról Lukas Moodysson svéd rendező színes és elgondolkoztató alkotása.

Szörnyek az Űrlények ellen

Az Egyesült Államok területén egy hatalmas földönkívüli jármű landol, melynek vezetője, megfelelően a földönkívüli járművek vezetői iránt támasztott elvárásoknak, természetesen magának követeli teljes bolygónkat. Az Elnök tanácsadói szerint egyetlen esély a menekülésre a Szörnyek bevetése, akik nevükkel ellentétben inkább komikusak, mint félelmetesek, képességeikhez azonban nem férhet kétség. Mivel a Szörnyek éppen egy ötemeletnyi magasra duzzadt fiatal lány felvigyázásával vannak elfoglalva, a veszélyt elhárító akcióba a bájos Drabália is bekapcsolódik.

A Shrek 2 rendezőjének újabb animációs filmje több humort, és kevesebb akciót tartalmaz, hiszen minél szélesebb korosztály szórakoztatására tervezték. Éppen ezért nálunk nem felirattal, hanem magyarul kerül majd forgalomba, így nem élvezhetjük Reese Witherspoon, Kiefer Sutherland és Seth Rogen játékát, akik a főszereplőknek kölcsönözték hangjukat, de bízzunk benne, hogy a szinkron felveszi majd a versenyt az eredetivel.

Eredeti cím: Monsters vs. Aliens
Rendezők: Conrad Vernon és Rob Letterman
Forgatókönyvírók: Wallace Wolodarsky, Maya Forbes, Rob Letterman, Jonathan Aibel és Glenn Berger
Zene: Henry Jackman
Forgalmazó: UIP-Duna Film

*


Berlin Calling

A hatalmas népszerűségnek örvendő német techno DJ-nek, Ickarus-nak minden oka meglenne a boldogságra, hiszen munkáját világszerte elismerik, turnéira pedig nem kell magányosan indulnia: szerelme gyakran elkíséri. Amikor azonban Ickarus drogfogyasztása miatt kapcsolatuk válságba jut, és a férfi egészsége is romlani kezd, eljön a pillanat, hogy újragondolja túlságosan felpörgetett életstílusát, különben azt is elvesztheti, ami a legfontosabb számára: a zenét.

A főszerepet Paul Kalkbrenner alakítja, akinek van némi tapasztalata a zene és a pörgős klubok világában, hiszen maga is népszerű DJ, a film zenei aláfestése is neki köszönhető. Őrlődő barátnőjét a magyar származású, Németországban született Rita Lengyel alakítja, aki otthonában számos sorozatban és filmben feltűnt már, sőt, a Berlin Budapest című rövidfilmben rendezőként is kipróbálta magát, Magyarországon viszont eddig csak A méret a lényeg című 8 évvel ezelőtti vígjátékban, valamint ennek két évvel későbbi folytatásában láthattuk játszani.

Szereplők: Paul Kalkbrenner (Ickarus), Rita Lengyel (Mathilde), Araba Walton (Corinna), Peter Schneider (Crystal Pete)
Rendező és forgatókönyvíró: Hannes Stöhr
Zene: Paul Kalkbrenner
Forgalmazó: Best Hollywood

*


Együtt

A férj elhagyása a ’70-es években még Nyugat-Európában sem volt túlságosan elismert cselekedet a társadalom szemében, hát még ha az asszony a két gyerekkel együtt hippi testvére kommunájába költözik, mint ahogy azt Elisabeth teszi. Itt aztán a családnak meg kell küzdenie saját korlátaikkal, ráadásul a politikai gondolkozás- és étkezésbeli különbségek sem könnyítik meg az együttélést.

Lukas Moodysson svéd rendező elsőként a Redvás Amal című leszbikus-drámával, majd később a Lilja 4-ever, gyerekprostitúciót ábrázoló brutális filmjével tette le névjegyét a nemzetközi filmgyártás asztalára, és alkotásai színvonalának megfelelően azonnal hatalmas elismertségre tett szert az európai kritikusok körében. A most bemutatásra kerülő filmjét 9 évvel ezelőtt készítette, és elnyerte érte az Európai Filmakadémia díját akkoriban. Remélhetőleg minél több filmje forgalomba kerül nálunk is, hiszen már bizonyította, hogy érdemes a rendezői és forgatókönyvírói munkáját figyelemmel követni. A csemegére vágyó filmrajongók legközelebb Mammoth című alkotására számíthatnak, amit Gael García Bernal és Michelle Williams főszereplésével készített, s amely az idei Berlinale-n került elsőként bemutatásra.

Eredeti cím: Tilsammans
Szereplők: Lisa Lindgren (Elisabeth), Gustav Hammarsten (Göran), Michael Nyqvist (Rolf), Emma Samuelsson (Eva), Sam Kessel (Stefan)
Rendező és forgatókönyvíró: Lukas Moodysson
Operatőr: Ulf Brantas
Forgalmazó: Grant Film Kft.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
pafff 2009-04-07 00:27:30
Paul Kalkbrenner interjú:

http://www.radiobogre.com/index.php/adas ok/34-interju/189-paul-kalkbrenner-inter ju
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei