2009. április 10.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Halálos iram, Dragonball, Gomorra, Papírrepülők

Ismét felturbózva száguld a magyar mozikba 2009. április 9-től Vin Diesel, a Dragonball rajongóinak örömére megérkezik a sorozat alapján készített mozifilm, akik pedig a dokumentarista stílust kedvelik, választhatnak, hogy néhány budapesti fiatal, vagy esetleg a nápolyi maffia hétköznapjaiba szeretnének betekintést nyerni.

Egy boltkóros naplója

A vásárlás-mániás Rebecca-t furcsa szenvedélye a tönk szélére juttatja, ezért plusz bevételi forrás után kell néznie. Mivel a felette elhatalmasodó hiteltenger kapcsán begyűjtött némi tapasztalatot ezen a területen, egy pénzügyi magazinnál helyezkedik el, ahol helyzetével ellentmondásos módon éppen az vezeti a siker útjára, hogy kedvenc elfoglaltságának köszönhetően a bizarr nőszemély forradalmian új nézőpontból képes a pénzügyi folyamatokkal kapcsolatos tanácsadásra.

P.J. Hogan, a Muriel esküvője és az Álljon meg a nászmenet rendezője egy világszerte rendkívül sikeres könyv-sorozat első része alapján készítette a filmet. A fiatal Isla Fisher (Horton, Mindenképpen talán) mellett feltűnik majd a filmben John Goodman (A nagy Lebowski, Stella), John Lithgow (Visszakézből, Kinsey - Mindenki másképp csinálja), illetve Kristin Scott Thomas is, bár utóbbiakat korábban sokkal drámaibb szerepekben szerethettük meg, most vidám oldalukról is bemutatkoznak.

Eredeti cím: Confessions of a shopaholic
Szereplők: Isla Fisher (Rebecca), Hugh Dancy (Luke), Joan Cusack (Jane), John Goodman (Graham), John Lithgow (Edgar West), Kristin Scott Thomas (Alette Naylor)
Rendező: P.J. Hogan
Forgatókönyvírók: Tim Firth, Tracey Jackson és Kayla Alpert
Zene: James Newton Howard
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


Halálos iram

Amikor Dom Toretto visszatér Los Angelesbe, ismét egymásnak feszülnek Brian O’Conner-rel, aki immár FBI ügynökként dolgozik, hogy korábbi ellentétüket rendezzék. Ennek azonban még nem jött el az ideje, előbb kénytelenek összefogni, és egyesíteni erőiket, hogy szembeszállhassanak egy igencsak veszélyes közös ellenséggel.

A film, melynek címe kapcsán a fordítók nem erőltették meg magukat különösebben, természetesen a 2001-es Halálos iramban és annak mintájára később készült akciófilmek folytatása, melyben a kocsik mellett a főszereplő Vin Diesel-t is tovább tuningolták.

Eredeti cím: Fast & Furious
Szereplők: Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O’Conner), Jordana Brewster (Mia Toretto), Michelle Rodriguez (Letty)
Rendező: Justin Lin
Forgatókönyvíró: Chris Morgan
Zene: Brian Tyler
Forgalmazó: UIP-Duna Film

*


Dragonball: Evolúció

Goku-nak idős nagyapja egy sárkánygömböt ajándékoz, és megbízza a fiatal fiút, hogy keresse fel Roshi mestert, és gyűjtse össze a további hat gömböt, így biztosítva, hogy a Föld feletti hatalom a megfelelő személy birtokában összpontosuljon, és ne kerüljön illetéktelen kezekbe. Éppen az illetéktelen személyek egyikét testesíti meg Piccolo, aki a világuralom reményében bármire képes, hogy a hét sárkánygömb az ő tulajdonát képezhesse, ezért menekülésre, majd pedig a kesztyű felvételére kényszeríti Goku-t.

James Wong korábban film-zeneszerzőként, producerként és forgatókönyvíróként is kipróbálta magát, első, nálunk is bemutatott rendezői munkája a Végső állomás című, 9 évvel ezelőtti misztikus thrillerhez kapcsolódik, most pedig a legújabb technikai újdonságokat, és sejtelmes látványvilágot bevetve készül meghódítani a Dragonball-sorozat rajongóinak szívét egy egész estés, filmes verzióval.

Eredeti cím: Dragonball Evolution
Szereplők: Justin Chatwin (Goku), Randall Duk Kim (Gohan nagyapa), Yun-Fat Chow (Roshi mester), Emmy Rossum (Bulma), Jamie Chung (Chi Chi), James Marsters (Piccolo)
Rendező: James Wong
Forgatókönyvíró: Ben Ramsey
Zene: Brian Tyler
Forgalmazó: Intercom

*


Gomorra

Nápolyban és környékén a Camorra nevű bűnszervezet uralja az alvilágot, de nem elégszik meg ennyivel, a hétköznapi emberek mindennapjaiba is befurakszik. A film öt különböző történet bemutatásán keresztül enged bepillantást ebbe a veszélyes világba, és megmutatja, mennyire nem idealizálható a nápolyi maffia áldatlan tevékenysége.

Habár a Gomorra esetében nem dokumentumfilmről, hanem drámáról beszélhetünk, a tavaly Cannes-ban díjazott rendező, Matteo Garrone igenis valós események kapcsán készítette művét, ami a jelenleg rendőri védelem alatt álló Roberto Saviano nevű újságíró kutatásain alapszik.

Szereplők: Salvatore Abruzzese (Totò), Simone Sacchettino (Simone), Vincenzo Altamura (Gaetano), Gianfelice Imparato (Don Ciro), Toni Servillo (Franco)
Rendező: Matteo Garrone
Forgatókönyvírók: Roberto Saviano, Matteo Garrone, Ugo Chiti és Massimo Gaudioso
Operatőr: Marco Onorato
Forgalmazó: Szuez Film Kft.

*


Papírrepülők

Hét egymástól független, fiatalokról szóló hétköznapi történet, a kapcsolódási pont Budapest. A film különböző szituációkat mutat be, ám nem törekszik azok megmagyarázására, vagy hogy a lazán összefont történeteket többletjelentéssel ruházza fel, mindenkinek jelent amit jelent, a néző vagy magára ismer, vagy a gyerekére, vagy reménykedik benne, hogy nem ismer rá senkire.

A Papírrepülők rendezőjét, Szabó Simont korábban színészként láthattuk feltűnni, többek között a Moszkva tér, a Zuhanórepülés és a Rövid, de kemény…életem című filmekben. Első rendezői munkája formabontó, egy új és figyelemre érdemes ösvényt nyit meg a mai magyar film sűrű, sötét erdejében, a fiatalokhoz közel álló, és nagy érdeklődésre számot tartó téma pedig rávilágít, hogy talán érdemes lenne elindulni ezen az ösvényen.

Szereplők: Bódi Eszter (Titi), Vámosi Eszter (Erika), Csuha Bori (Zsani), Hőrich Nóra Lili (Detti), Nacsa Kornél (Ferci), Bánfalvi András (Andris), Müller Fruzsina (Beus)
Rendező és forgatókönyvíró: Szabó Simon
Operatőr: Czomba Albert
Forgalmazó: Budapest Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
béla 2009-04-10 13:52:40
A Dragon ball nagyon szar lett a többi nézhető.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei